Anlık Bildirim

Temsa'dan İsveç'e elektrikli otobüs ihracatı

Ürün gamında MD9 electriCITY, Avenue Electron ve Avenue EV gibi tamemen elektrikli şehir içi otobüslerine yer veren Temsa, İsveç'e 6 adet MD9 electriCITY göndererek ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Temsa'dan İsveç'e elektrikli otobüs ihracatı Tam Boyutta Gör

Şehir içi toplu ulaşıma yönelik ürün gamında elektrikli araçlara da yer veren Temsa, elektrikli şehir içi otobüsü MD9 electriCITY'nin ilk ihracatını İsveç'e gerçekleştirdi.

Temsa'dan yapılan açıklamaya göre, şirket mühendisleri tarafından geliştirilen ve şirketin Adana'daki tesislerinde üretilen 6 adet MD9 electriCITY elektrikli otobüs, İsveç'e doğru yola çıktı. Söz konusu araçların, önümüzdeki günlerde Göteborg yakınlarındaki Öckerö bölgesine ulaşması ve kısa süre içinde trafiğe çıkması bekleniyor.

9.496 mm uzunluğa ve 2.400 mm genişliğe sahip olan MD9 electriCITY'de 26 adet koltuk bulunuyor. Sıfır emisyonlu ulaşım için tasarlanan otobüs, azami güç ve torku 250 kW ve 2600 Nm olan permanent magnet (sürekli mıknatıslı) tipi elektrik motorundan güç alıyor.

Temsa'dan İsveç'e elektrikli otobüs ihracatı Tam Boyutta Gör

MD9 electriCITY'nin arka ve orta alt bölümünde bulunan bataryaların kapasitesi 200 kWh. Bu da otobüse 230 kilometre sürüş menzili sağlıyor. CCS Combo2 uyumlu şarj sistemi ile 150 kW'lık DC hızlı şarj cihazı kullanıldığında bataryalar 2 saatte doldurulabiliyor.

Temsa CEO'su Tolga Kaan Doğancıoğlu, seri üretime hazır hale getirdikleri MD9 electriCITY, Avenue Electron ve Avenue EV model elektrikli araçlarla, bu alanda müşterilerine birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender üreticilerden biri olduklarını aktardı.

Doğancıoğlu, 'Dünyada toplu taşımanın geleceği elektrikli araçlar odağında şekilleniyor. Biz de bu gelecekte oyun kurucu şirketler arasında yer almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi yeni organizasyon yapımızın da verdiği güç ve heyecanla, özellikle yurt dışı pazarlarda çok daha büyük başarılara imza atacağımız bir döneme giriyoruz. İsveç'e gerçekleştirdiğimiz 6 adetlik MD9 electriCITY ihracatımızla da bu dönemin ilk adımını atmış olduk.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim