Anlık Bildirim

Volkswagen, ABD'de yeni bir elektrikli otomobil fabrikası kuruyor

Alman otomobil devi Volkswagen, ABD'de yeni bir elektrikli otomobil fabrikası inşaatına başladığını açıkladı. Şirket ayrıca aynı bölgece bir batarya montaj tesisi kurmayı planlıyor.

Volkswagen, ABD'de yeni bir elektrikli otomobil fabrikası kuruyor Tam Boyutta Gör

Volkswagen, yeni bir elektrikli otomobil fabrikası inşa etmeye başladığını duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga şehrinde kurulacak tesis şirketin modüler MEB platformunu temel alan elektrikli araçları için Kuzey Amerika'daki montaj üssü olacak.

Fabrikanın 2022'de üretime başlaması planlanıyor. Üretilecek ilk modelin ise ID. ailesinden bir SUV olacağını belirtelim. Alman dev aynı zamanda Chattanooga bölgesinde elektrikli araçlar için bir batarya montaj tesisi kurmayı planladığını da açıkladı.

Volkswagen, ABD'de yeni bir elektrikli otomobil fabrikası kuruyor Tam Boyutta Gör

ID.3 üretimi Almanya'da başladı

Volkswagen bu ayın başlarında Almanya'nın Zwickau kentinde ID.3 adlı elektrikli aracının üretimine başladı. Gelecekte ise elektrikli araç üretimi şirketin dünya genelindeki diğer tesisleriyle genişleyecek.

2020 yılında Çin'deki Anting ve Foshan fabrikalarında da üretime katılması bekleniyor. 2022 itibarıyla de Volkswagen'in MEB platformunda yükselen elektrikli araçları üç kıtaya yayılan sekiz fabrikada üretilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim