Anlık Bildirim

Güncellendi: Volkswagen'in ABD pazarındaki yeni adı Voltswagen olabilir

Eğer gördüklerimiz birer 1 Nisan şakasından ibaret değilse, Alman markanın ABD biriminin adı elektrikli araç dönüşümü kapsamında 'Voltswagen of America' olarak değişiyor. İşte detaylar:

Güncellendi: Volkswagen'in ABD pazarındaki yeni adı Voltswagen olabilir

Güncelleme: Volkswagen, dün paylaştığı basın bültenini resmi internet sitesinden kaldırdı. Dolayısıyla 'Voltswagen of America' ismi tahmin ettiğimiz gibi 1 Nisan şakası çıkmış gibi görünüyor. Şirketten konuyla ilgili açıklama gelmedi fakat bazı kaynaklar bunun sadece ABD'de yeni satışa sunulan elektrikli Volkswagen ID.4 için yapılan bir reklam kampanyası olduğunu belirtiyor.

Otomotiv üreticilerinin elektriğe geçiş süreci kapsamında marka kimliklerini ve logolarını yenilediklerine şahit olduğumuz bu dönemde Volkswagen'den oldukça ilginç bir adım geldi.

Buna göre şirketin ABD pazarındaki adı 'Voltswagen of America' olarak değişecek ve bu değişim Mayıs 2021'de gerçekleşecek. Aslında bu durum dün, şirketin konuyla ilgili basın bültenini yanlışlıkla erken paylaşması sonucu ortaya çıkmıştı. Fakat paylaşıldığı dönem nedeniyle 1 Nisan şakası olabileceği düşünülmüştü. Öte yandan şirket basın bültenini bugün tam haliyle yeniden paylaştı ve söz konusu 'dönüşüm' gerçek gibi görünüyor.

Bunun bir isim değişikliğinden çok daha fazlası olduğu dile getirilen açıklamada "İsmimizdeki K harfini T ile değiştiriyor olabiliriz ama markamızın herkes için sınıfının en iyisi araçlar üretme konusundaki hedefini değiştirmiyoruz. 'Halkın arabası' fikri varlığımızın temel dokusudur. Elektriğe geçiş sürecinin başından beri milyonerler için değil milyonlar için elektrikli araç üreteceğimizi söylüyoruz. Bu isim değişikliği gelecekte firmamızın 'halkın elektrikli arabası' olacağı yönündeki inancımızı temsil ediyor" ifadelerine yer verildi.

Güncellendi: Volkswagen'in ABD pazarındaki yeni adı Voltswagen olabilir

Yapılan açıklamaya göre Volkswagen'in içten yanmalı motora sahip modellerinde şirketin kısa süre önce güncellediği koyu mavi tondaki logo kullanılacak. Elektrikli modellerde ise bu logo açık mavi renkte yer alacak. Ayrıca yine elektrikli araçlarin gövdesinde logonun yanı sıra 'Voltswagen' rozeti yer alırken, içten yanmalı motorlu modellerde yalnızca bilindik Volkswagen logosu olacak. Öte yandan bu yeni marka ismi bugünden itibaren şirketin reklamlarında, resmi internet sitesinde ve sosyal medya kanallarında yer almaya başlayacak.

Volkswagen'in bu adımı bizlere hala 1 Nisan şakasi gibi gelse de şirket bu konuda ciddi gibi görünüyor. Öte yandan bazı yabancı yayın organları bu haberin ismi açıklanmayan kaynaklar tarafından doğrulandığını ve isim değişikliğinin kalıcı olacağını açıklamıştı.

Alman üreticinin şimdilik ABD pazarında yalnızca bir tane tamamen elektrikli modeli bulunuyor: Volkswagen ID.4. Fakat şirketin bu konudaki hedefleri büyük. Buna göre Volkswagen, 2025'e kadar dünya genelinde bir milyon adet elektrikli araç satmayı planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7691 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen america, voltswagen ve elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim