Anlık Bildirim

Volkswagen'in yeni reklam videosuna "ırkçılık" suçlaması

Volkswagen'in yeni nesil Golf'ün tanıtımı için paylaştığı reklam videosuna sosyal medyada tepki yağdı. Kullanıcılar, paylaşılan video nedeniyle Volkswagen'i ırkçılık yapmakla suçladı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni nesil Golf için kısa bir reklam videosu hazırlayarak sosyal medya hesaplarında paylaştı. Söz konusu reklam nedeniyle “ırkçılıkla” suçlanan şirket, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Volkswagen’in yayınladığı videoda, siyahi bir kişi park halinde duran yeni nesil Golf’ün etrafında gezerek otomobili inceliyor. Daha sonra ekranda büyük bir el beliriyor, adamı iterek araçtan uzaklaştırıyor ve binanın kapısından içeri itiyor.

Sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken bir diğer detay da, adamın itilerek içeri sokulduğu kapının üzerinde “Petit Colon” yazıyor olması. Zira belirtilene göre bu ifade “Küçük Sömürgeci” anlamına geliyor. Üstelik bazı kullanıcılar reklamın sonunda çıkan “Der neue Golf” (Yeni Golf) yazısının da parça parça belirdiğini ve ilk ortaya çıkan “neger” ifadesinin zenci hakaretini çağrıştırdığını belirtiyor.

Gelen tepkiler üzerine reklamı yayından kaldıran Volkswagen, ilk başta reklamın yanlış anlaşıldığını belirtse de sonrasında konuyla ilgili özür diledi ve şu açıklamada bulundu: “Videoya gelen tepkiyi kesinlikle anlıyoruz. Yanlış ve hoş olmayan bir video olduğu çok açık. Yaşanan bu olay için içtenlikle özür dileriz.” Şirket ayrıca, bu uygunsuz reklamın onaydan nasıl geçtiğini araştıracaklarını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6059 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, volkswagen golf ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim