Anlık Bildirim

Volkswagen, Türkiye'de kurduğu şirketi kapatıyor

Volkswagen'in Türkiye'de yeni bir fabrika kurma planı kapsamında Manisa'da kurulan Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için tasfiye kararı alındığı ortaya çıktı.

Volkswagen, Türkiye'de kurduğu şirketi kapatıyor Tam Boyutta Gör

Alman üretici Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Türkiye'yi seçtiğini duyurmuş ve bu kapsamda geçtiğimiz yılın Ekim ayında Manisa'da ‘Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' unvanlı şirket kurmuştu.

Söz konusu yatırım kararı ilk kez Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonları sebep gösterilerek askıya alınmış, ardından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının sektörü olumsuz etkilediği gerekçesiyle tüm yeni fabrika yatırımlarının durdurulduğu belirtilmişti.

Volkswagen, Türkiye'de kurduğu şirketi kapatıyor

Bu kapsamda Türkiye'deki fabrika yatırımından da vazgeçen şirket, şimdi de yatırım için kurduğu Manisa merkezli şirketi kapatma kararı aldı. Alman üreticinin 943 milyon 500 bin Türk Lirası sermaye ile kurduğu Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için 17 Aralık tarihinde tasfiye kararı aldığı belirlendi.

Şirketin bu kararı Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. Ardından 28 Aralık tarihinde de tasfiye için tüm alacaklılara çağrı yapıldı. Böylece Volkswagen'in Türkiye'de yeni bir fabrika kurmak için başlattığı girişim tamamen ortadan kalkmış oldu. Şirketten yapılan açıklamada yeni bir fabrika yerine Slovakya'da bulunan tesisi güçlendirmek için yatırım yapılacağı duyurulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6874 kez okundu.
26 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen türkiye yatırımı, volkswagen manisa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim