Anlık Bildirim

Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz

Sony'nin bazı PlayStation 5'lerde farklı fanlar kullandığı ortaya çıktı. Fanlardan birisinin az da olsa daha sessiz çalıştığı belirtiliyor.

Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz Tam Boyutta Gör

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5'te ilginç bir detay ortaya çıktı. Farklı yayınların yaptığı araştırmalara göre, son kullanıcıya satılan konsollarda iki farklı fan kullanılıyor. Bu fanlardan birisinin diğerine oranla daha sessiz çalıştığı bildirildi.

Fransız haber sitesi Les Numeriques tarafından yapılan habere göre PS5'te Delta veya NIDEC markalı fanlar kullanılmış. Oyun sırasında Delta fanlarının 39dB, NIDEC fanlarının ise 43dB gürültü seviyesinde çalıştığı belirtiliyor. 

Delta (Fan A) ve NIDEC (Fan B) fanlarını aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Delta fanı 24 yapraklı, NIDEC fanı ise 17 yapraklı bir yapıya sahip.

Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz Tam Boyutta Gör

İki fan arasındaki 4dB'lik farkın çok da önemli olduğu söylenemez. Bu farkı normal kullanımda anlamanız pek mümkün değil. Dolayısıyla fanlardan birisi kağıt üzerinde daha sessiz görünüyor olsa da son kullanıcı için pek bir fark yaratmayacaktır. Her iki fan da zaten oldukça sessiz durumda.

İki fanın uzun vadede birbirlerinden nasıl ayrışacağını ise şu anda tahmin etmek zor. Ancak en azından şu an için tüm PS5'lerin çok ama çok sessiz çalıştığını söyleyebiliriz. 

Kaynakça https://www.lesnumeriques.com/console-de-jeu/labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur-n157521.html https://www.glitched.online/ps5-has-two-different-fans-and-you-are-lucky-if-you-get-the-quieter-one/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7779 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, ps5 fanı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim