Anlık Bildirim

PlayStation markası anavatanı Japonya'da zor günler geçiriyor

PS5, Sony tarihinin Japonya'da en kötü çıkış yapan ev konsolu oldu. Japon analist Hideki Yasuda, Sony'nin Japonya'ya önem vermediğini ve odağını tamamıyla ABD'ye çevirdiğini söylüyor.

PlayStation markası anavatanı Japonya'da zor günler geçiriyor Tam Boyutta Gör

PlayStation markası dünya genelinde yükselişte olmasına rağmen ilginç bir şekilde anavatanı Japonya'da en kötü dönemlerini geçiriyor. Famitsu tarafından yayınlanan verilere göre PS5'in Japonya'daki ilk ay satış rakamları pek iyi değil. İlk dört haftasında 240 bin satan PS5'in, Sony tarihinin PSP'ten sonra en kötü çıkış yapan konsolu olduğu belirtildi.

Switch iki yılda PS4'ü geçmişti

PlayStation konsolları Japonya'da aslında önemli bir süredir gerileme sürecinde bulunuyor. Örneğin PlayStation 4 konsolu dünya genelinde müthiş bir başarıya ulaşmış olsa da Japonya'da beklentilerin altında satış performansı göstermişti (PS3'ten daha az sattı). Son olarak Nintendo'nun Switch konsolu da çıkışından sadece iki yıl sonra Japonya'da PS4'ün toplam satış rakamını yakalayıp geçmeyi başardı. 2019 yılında Switch, PS4'ün tam dört katı oranında satış yapmıştı.

PS4 vs Switch satış grafiği:

PlayStation markası anavatanı Japonya'da zor günler geçiriyor

PlayStation markasının Japonya'daki bu büyük düşüşüne neden olarak Sony'nin Japon bir şirket gibi değil de daha çok Amerikalı bir şirket gibi hareket etmesi gösteriliyor. Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Ace Economic Research Institute analisti Hideki Yasuda, Sony'nin Japonya'daki oyun geliştirme ekibini küçülttüğünü ve PS5 tanıtımlarında da Japonya'ya çok fazla önem verilmediğini söyledi. Sony'nin en büyük önemi ABD'ye gösterdiğini belirten Yasuda, Japon oyunseverlerin de bu durumun gayet farkında olduğunu belirtti.

PS5, PS4'ün yarısı kadar satmayabilir

GamesIndustry.biz'e konuşan Hideki Yasuda,"Sony, Japonya'ya gereken önemi vermiyor. PlayStation markası şu anda Japonya'da büyük bir şekilde kayıp yaşıyor. 240 binlik satış rakamı ev konsolları için Sony tarihinin açık ara en kötü performansı. Bu trend devam ederse PS5, PS4'ün yarısı kadar bile satamayabilir." ifadelerini kullandı.

12 Kasım'da çıkış yapan PlayStation 5'in ilk ayında 3 milyondan fazla satış gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Bu satışların yarısı doğrudan ABD'den geldi. ABD'de daha büyük bir ilgi olduğu için Sony'nin odağını o tarafa yönlendirmesi elbette normal olarak karşılanabilir; ancak dünya genelindeki stok durumuna baktığımızda örneğin Avrupa'da bir ayı aşkın süredir hiçbir şekilde yeni stok gelmezken ABD'de neredeyse her gün farklı perakendecilerde yeni stoklar görüldü. Avrupa'da da ilgi yüksek olmasına rağmen Sony ilginç bir şekilde tüm odağını Amerika'ya çevirmiş durumda. 

Kaynakça https://www.videogameschronicle.com/news/playstation-brand-is-in-decisive-decline-in-japan-research-firm-claims/ https://jp.gamesindustry.biz/article/2012/20122502/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24871 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim