Anlık Bildirim

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti

Konsollarda bulunana ek vergilerden dolayı bildiğiniz gibi konsollar ülkemizde bir hayli pahalıya satılıyor. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) de bunun için harekete geçti.

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti Tam Boyutta Gör

Yeni nesil oyun konsollarının geçtiğimiz aylarda çıkması ile birlikte konsol fiyatları yeniden gündem oldu. Artan döviz kuru ve ardından gelen ekstra vergiler ile birlikte ne yazık ki oyun konsollarının fiyatı bir hayli arttı. Oyuncular bu konuda bir hayli üzgün. Geçtiğimiz saatlerde ise Anadolu Ajansı’nın haberine göre TOGED, yani Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği bu konu için Ticaret Bakanlığı ile iletişime geçti.

Geçtiğimiz saatlerde Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, Türkiye'deki oyun sektörünün gelişimini desteklemek adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve oyun konsollarındaki yüksek vergilere dair çözüm ve önerilerini Ticaret Bakanlığına ilettiklerini söyledi. 

TOGED tarafından Ticaret Bakanlığına sunulan görüş ve öneriler şu şekilde: 

"Ülkemiz oyun sektörü üretim anlamında altın çağını yaşarken henüz oyun konsolu üreten bir şirketimiz bulunmamaktadır. Tüm dünyada oyun konsolu üreten şirket sayısı da birkaç adedi geçmemektedir. Son vergi düzenlemeleri tüketicilerin oyun konsollarına erişimini zorlaştırırken, bir yandan da ülkemizde oyun konsolları için oyun geliştiren şirketlerimizin son kullanıcıya ulaştırmasını güçleştirmektedir. Ülkemiz oyun sektörünün gelişiminin daha ivmelenmesi hem oyun konsolları için üretimin teşvik edilmesi hem de tüketicilerin dilediği oyuna kolay erişimiyle mümkün olacaktır. Bugün sektördeki tüm geliştiricilerimizin, genç yaşta oyunları oynayarak ve bu kültürün bir parçası olarak yola çıktığını düşünürsek, bugünün oyun tüketicileri geleceğin potansiyel oyun ekosistemi çalışanlarıdır. Bu doğrultuda oyun konsollarına getirilen ek vergilerin sıfırlanması ve özel tüketim vergisinin de kaldırılmasının oyun sektörünün gelişimine ve ülkemiz hizmet ihracatına çok önemli katkı sunacağına inanmaktayız."

Umuyoruz ki TOGED'in sunduğu bu öneriler dikkate alınır ve oyuncular için yakın zamanda güzel haberler alırız. Konu ile ilgili bir gelişme olursa sizlere aktaracağız.

Kaynakça https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Turkiye_Oyun_Gelistiricileri_Dernegi_Konsollardaki_Ek_Verginin_Kaldirilmasi_icin_Harekete_Gecti-108458.htm https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/oyun-sektoru-konsoldaki-vergi-icin-harekete-gecti/2199738 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16472 kez okundu.
82 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim