Anlık Bildirim

Electronic Arts, mobil oyun stüdyosu Glu Mobile'ı 2.1 milyar dolara satın alıyor

Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Electronic Arts, mobil oyun geliştirme stüdyosu Glu Mobile'ı 2.1 milyar dolara satın alıyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Electronic Arts, mobil oyun stüdyosu Glu Mobile'ı 2.1 milyar dolara satın alıyor Tam Boyutta Gör

Oyun sektöründeki satın alımlar son hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yarış oyunları ile tanınan oyun stüdyosu Codemasters'ı satın alan Electronic Arts, şimdi de başka bir stüdyoyu satın aldı.

Electornic Arts'ın geçtiğimiz saatlerde yaptığı duyuruya göre şirket, mobil oyun geliştirme stüdyosu olan Glu Mobile'ı 2.1 milyar dolara satın alıyor. Bu satın alım da oyun dünyasının en büyük satın alımlarından biri olacak. Glu Mobile'ın daha önce geliştirdiği oyunlardan bazıları şöyle: Diner Dash, Disney Sorceror’s Arena, WWE Universe, TapSports Baseball '20, Kim Kardashian Hollywood ve Deer Hunter.

Rapora göre Glu Mobile geçtiğimiz yıl yayınladığı oyunlardan 1.32 milyar dolar kazanç sağlamış. EA'nin açıklamasına göre bu satın alımın ardından EA'in Glu Mobile'dan beklentisi, şu anda yapmış oldukları oyunlar haricinde spor, RPG, lifestyle ve casual türündeki oyunlar ile kataloglarını genişletmesi.

Bu anlaşmanın sonucunda toplamda 800 Glu Mobile çalışanı, EA'nin çatısı altına girmiş oldu. Satın alımın tamamen 30 Haziran 2021'de bitirilmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim