Anlık Bildirim

Yatırımcılar Cyberpunk 2077'den dolayı, CD Projekt'e dava açmak için hazırlanıyor

Bu yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Cyberpunk 2077, birçok problem ile birlikte çıktı ve oyuncular fazlasıyla tepkili. Aynı şekilde yatırımcılar da tepkili duruyor.

Yatırımcılar Cyberpunk 2077'den dolayı, CD Projekt'e dava açmak için hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt Red'in yaptığı bu yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Cyberpunk 2077 yaklaşık bir hafta önce çıkışını yaptı. Ne yazık ki oyun içerik anlamında farklı, performans anlamında da sorunlu bir şekilde çıkış yaptı.

Çıkışından bu yana da her gün oyun ile ilgili enteresan bir şeyler ortaya çıkıyor. Şu ana kadar neredeyse hiçbir oyunun başına gelmeyen şeyler Cyberpunk 2077'nin başına geldi. New York Times'ın son haberine göre de tüm bu olanladan sonra CD Projekt bir de davalık olabilir.

New York Times'ın son haberine göre CD Projekt büyük bir davayla karşı karşıya. Binlerce kişi oyunda söylenen şeylerin çoğunun olmaması sebebiyle para iadesi istiyor. Ancak yatırımcıların böyle bir hakkı elbette yok. Şirketin piyasa değeri de bildiğiniz gibi oyunun çıkışından bu yana normalden çok daha fazla bir şekilde düşmeye başladı. Bu durum da yatırıcılar için hiç de iyi bir şey değil.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki avukatlar ve bazı yatırımcılar, CDPR'a toplu dava açmak için hazırlanıyorlar. CDPR'ın yatırımcısı olduğu bilinen Polonyalı Mikolaj Orzechowski'nin paylaştığı bir gönderiye göre, kendisi şu anda bir hukuk firması ile bilrikte dava açmak için analiz yapıyor. Ceza Kanununun 286. Maddesi'ne göre "mali fayda sağlamak için yanlış beyanda bulunma" gerekçesiyle dava açılması bekleniyor. Kısaca oyunun çıkışından önce, yapılan yanlış tanıtımlardan dolayı bir dava açmak için hazırlık yapılıyor şu anda. 

Tüm olayların sonucunda CD Projekt'e ne olacak cidden büyük bir merak konusu. Oyunu söz verdikleri gibi düzeltmek için çalıştıklarını biliyoruz. Bu süreçte geliştirici ekibin çok da bir suçu olmadığını belirtmek gerek. CD Projekt Red, işleri düzeltebilecek mi yoksa daha da mı kötüye gidecek ilerleyen günlerde göreceğiz.

Kaynakça https://www.dualshockers.com/cyberpunk-2077-studio-could-be-facing-possible-lawsuit/ https://www.pcgamer.com/cd-projekt-may-face-class-action-lawsuits-over-cyberpunk-2077/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8105 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyberpunk 2077, dava ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim