Anlık Bildirim

Özlem Türeci ve Uğur Şahin kanser aşısında faz-2 çalışmasına başladıklarını duyurdular

BioNTech/Pfizer aşısının geliştiricileri olan Özlem Türeci ve Uğur Şahin daha önce duyurusunu yaptıkları kanser aşısında faz-2 çalışmalarına başladıklarını duyurdular.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin kanser aşısında faz-2 çalışması

BioNTech/Pfizer mRNA aşısının geliştiricileri olan ve aynı zamanda BioNTech şirketinin kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin geçtiğimiz günlerde kanser aşısı geliştireceklerini duyurmuşlardı. Üzerinden çok geçmeden bugün geliştiriyor oldukları kanser aşısının faz-2 çalışmalarına geçtiklerini duyurdular. 

Bu yeni kanser aşısını da mRNA teknolojisi ile geliştiren ikili daha şimdiden aşı adayı BNT111'i ileri cilt kanserine yakalanan bir hastaya tedavi amaçlı uyguladılar. Daha şimdilik buradan sonuçlar ortaya çıkmasa da 120 kişinin katıldığı faz-2 deneylerinde cerrahi müdahale yapılamayan 3. ve 4. derece melanom vakalarında BNT111 etkinliği araştırılıyor. Deneyler biyoteknoloji devi Regeneron (REGN) ile birlikte yürütülüyor. 

Klinik deneyleri hala devam eden 5 kanser aşısı adayı arasında en iddialısı olan BNT111'ın faz-2 çalışmaları, daha önce 89 deneğin katıldığı ve Nature dergisinde yayınlanan faz-1 çalışma sonuçlarına dayanıyor. Özlem Türeci aşının faz-2 çalışmasının başladığını duyurduğu açıklamada kanserin küresel sağlık için mevcut pandemiden çok daha büyük bir tehdit oluşturduğunu unutmamamız gerektiğini söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9258 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
biontech, kanser aşısı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim