Anlık Bildirim

Pavel Durov'dan, Telegram'ın Çin App Store'dan kaldırılmasına tepki

Telegram uygulamasının Çin'de yasaklanmasının ardından App Store'dan da kaldırılması, şirketin patronu Pave Durov'un tepkisine neden oldu.                       
Pavel Durov'dan, Telegram'ın App Store'dan kaldırılmasına tepki Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz hafta Çin, WhatsApp ve Threads'in ardından popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'ı da yasakladı. Apple da gecikmeden bu uygulamaları App Store'dan kaldırdı. şirketin kurucusu Pavel Durov ise Apple'ın bu hamlesini eleştirdi.

Pavel Durov, resmi Telegram kanalında, mesajlaşma uygulamasının Çin'deki App Store'dan kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Platformun kurucusuna göre, "akıllı Çinliler" Android ve VPN kullanarak kısıtlamaları aştığı için Telegram ülkede en çok indirilen uygulama olmaya devam ediyor. Aynı durum Apple'ın popülerliği ve yakın geleceği için söylenemez.

Pavel Durov'dan, Telegram'ın App Store'dan kaldırılmasına tepki Tam Boyutta Gör

Uzun vadede Apple'a zarar verecek

Pavel Durov'un da vurguladığı gibi, Apple'ın Telegram'ı Çin App Store'dan kaldırması, şirkete pek de fayda sağlamıyor gibi görünüyor. Aksine, bu hamle kullanıcıları iPhone'lardan Android cihazlara yönelmeye itiyor. Durov'a göre Apple, Telegram'ı Çin App Store'dan kaldırarak bir kez daha kendine zarar verdi ve bu hamle, iPhone'un Çin pazarındaki payınının hızla düşmesine neden olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim