Anlık Bildirim

Nvidia DLSS desteği nihayet Linux’ta

Proton 6.3-8 güncellemesi ile birlikte merakla beklenen Nvidia DLSS desteği Linux platformuna sunulmuş oluyor. Pek çok oyun için de yama ve optimizasyon desteği geliyor. 

Proton 6.3-8

Nvidia’nın yaz aylarında duyurduğu ve çalışmalarını hızlandırdığı Linux platformuna DLSS teknolojisinin sunulması projesi hayata geçiyor. Proton katmanının yeni güncellemesi ile DLSS desteği Linux platformuna geldi. 

Proton 6.3-8 neler sunuyor?

Proton 6.3-8 güncellemesi ile birlikte DLSS desteği sunulmuş oldu. Bilindiği üzere Nvidia DLSS desteği Linux oyunlarına Proton katmanı üzerinden sağlanacak. Bunun için bir güncelleme yayınlanması bekleniyordu. Hali hazırda Linux platformunda pek çok DirectX11 ve 12 oyunu DLSS desteğine sahip ancak bunun aktif olması gerekiyordu. 

Güncellemede bunun haricinde Age of Empires 4, Deathloop, GreedFall, Mass Effect Legendary Edition ve Marvel's Guardians of the Galaxy oyunlarına optimizasyon desteği ve Baldur's Gate 3, Assassin's Creed Odyssey, Deep Rock Galactic, Cyberpunk 2077 oyunları için de yamalar mevcut. Son olarak BattlEye hile koruması da ilk etapta iki oyun için Proton katmanına entegre ediliyor. 

Son dönemde Linux oyunculuğuna yapılan yatırım takdire şayan ve bunda Valve’nin katkısı büyük. Özellikle Steam Deck konsolunun gelişi öncesinde firma Linux platformunu çok daha iyi bir noktaya getirmek istiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim