Anlık Bildirim

PS5 için geliştirilen yeni nesil VR cihazı heyecanlandıran özelliklere sahip olacak gibi duruyor

Geçtiğimiz saatlerde UploadVR, PlayStation 5 için geliştirilen yeni nesil VR cihazı için bir haber yayınladı. Haberdeki özelliklere baktığımızda ise gerçekten heyecan verici olduğunu söylemek gerek.

PS5 için geliştirilen yeni nesil VR cihazı heyecanlandıran özelliklere sahip olacak gibi duruyor Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz gibi PlayStation, VR cihazlar açısından konsol tarafında rakipsiz. Rakipsiz olmasına rağmen PlayStation'ın bu tarafta ortalama üzeri bir başarı yakaladığını söylemek gerek ve bu konuda da pes edecek gibi durmuyorlar. Geçtiğimiz aylarda duyurulan yeni nesil VR cihazının ardından detaylar yavaş yavaş gelmeye başladı. Daha öncesin cihazın kontrolcüsü tanıtılmıştı ve birkaç ufak detay açıklanmıştı. Şimdi ise UploadVR isimli bir site "güvenilir kaynaklar" olarak belirttiği birkaç kaynaktan edindiği yeni nesil VR cihazının olası özelliklerini paylaştı. Özelliklerin heyecanlandıran cinsten olduğunu söylemek gerek.

PlayStation 5'in Yeni Nesil VR Cihazının Olası Özellikleri

Dediğimiz gibi bunlar resmi bilgiler değil ancak UploadVR güvenilir kaynaklardan aldığını özellikle vurgulamış.

İddilara göre:

  • Cihaz 4000x2040 çözünürlüğe sahip olacak. Mevcut cihaz 1920x1080.
  • Geliştirilmiş bir göz takip sistemine sahip olacak. Yani cihaz baktığınız yeri hızlı bir şekilde algılayıp odaklandığınız nesneleri daha ayrıntılı bir şekilde oluşturabilecek. Bu sistem PS5'in SSD'si ile bir araya gelince gerçekten daha da heyecan verici oluyor.
  • Yalnızca kontrolcüde değil, aynı zamanda kafa setinde de dokunsal geri bildirim bulunacak. Bu oyun deneyimini çok daha üst seviyelere çıkarsa da riskli bir durum olduğunu söylemek gerek. Bu yüzden Sony bu konuda çok hassas davranacaktır.
  • Daha önce de açıklandığı gibi kafa seti yalnızca tek bir kablo ile PlayStation'a bağlı olacak ve bu da hareketlerinizi daha rahat yapmanızı sağlayacak.

Tekrar hatırlatmakta fayda bu özellikler resmi olarak duyurulmadı. Bu yıl içerisinde Sony'den daha fazla resmi bilgi gelecektir. Bu özelliklere baktığımızda tek olumsuz düşünce cihazın fiyatı oluyor. Böylesine yüksek bir teknoloji kullanılınca fiyat ister istemez daha da artacaktır. Yeni nesil VR cihazın 2022'den önce çıkması beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim