Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu, Canon Eurasia'ya soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, fiyatlara müdahale ettiği iddiasıyla Canon Eurasia'ya soruşturma başlattığını açıkladı. Ön araştırmada elde edilen bilgilerin ciddi olduğu tespit edildi.
Rekabet Kurumu, Canon Eurasia'ya soruşturma başlattı Tam Boyutta Gör
Rekabet Kurumu, fotoğrafçılık ve yazıcı devi Canon’a soruşturma başlattığını duyurdu. Kuruldan yapılan açıklamada Canon Eurasia Görüntüleme ve Ofis Sistemleri AŞ’nin Canon markalı ürünlerin yeniden satış fiyatını tespit etmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Satıcıların satış fiyatına Canon Eurasia tarafında müdahale edilip edilmediği incelenecek. Rekabet Kurumu’nun yaptığı konu hakkında yaptığı ön araştırmada konu hakkındaki bulguların ciddi ve yeterli olduğu tespit edildi. Rekabet Kurumu, yeniden satış fiyatını tespit etme gerekçesiyle çok sayıda teknoloji şirketine benzer soruşturma başlatılmış ve ceza kesmişti.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Canon Eurasia Görüntüleme ve Ofis Sistemleri AŞ’nin Canon markalı ürünlerin yeniden satış fiyatını tespit etmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 11.05.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Canon Eurasia Görüntüleme ve Ofis Sistemleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 23-21/411-M sayı ile karar vermiştir."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim