Anlık Bildirim

Samsung, 18 yıldır küresel TV pazarının lideri

Pazar araştırma şirketi Omdia'nın verilerine göre Samsung, Neo QLED, ultra büyük boyutlu ve yaşam stili ürünleri gibi premium ürünleri sayesinde 2023'te de TV pazarının lideri oldu.
samsung 18 yıl küresel TV pazarı lideri Tam Boyutta Gör
Samsung, 18 yıldır dünyanın en büyük TV markası olma başarısını sürdürüyor. 2006 yılında TV segmentinde pazar lideri olan şirket, o günden bu yana birinciliği kaptırmadı. Samsung’un LCD TV’lerden üst seviye Micro LED TV’lere her bütçeye uygun televizyonu bulunuyor.

18 yıldır üst üste küresel TV pazarının lideri

Pazar araştırma firması Omdia’nın son raporuna göre Samsung, 2023 yılında küresel TV pazarında %30,1 pazar payına sahip oldu. Şirket, 2023 yılında 8,31 milyon QLED ve Neo QLED TV sattı. Bu segmentte 2017 yılından bu yana da 44 milyon satış gerçekleştirdi.

Samsung, ultra premium TV segmentinde de (2.500 $ veya daha yüksek fiyatlı ve 75 inç veya daha büyük boyutlu TV modellerini kapsıyor) birinciliğini korudu. Marka, 2023 yılı rakamlarına göre ultra premium TV segmentinde %60,5 pazar payı sahibi. Bu, 2022'deki pazar payından (%48,3) %12,2 daha yüksek.

Samsung, 2022’deki ilk modelden bu yana bir milyonun üzerinde OLED TV satışı gerçekleştirerek %22,7 pazar payı elde etti. Şirket, önceki yıllara göre ekran boyutu olarak daha fazla seçenek sunduğundan OLED TV satışlarının bu yıl artmasını bekliyor. Samsung Electronic Görsel Ekran Bölümü Başkanı Yong Seok-woo, tüketicilerin güveninin bunu mümkün kıldığını söylüyor ve gelecekte daha fazla yenilik sunacaklarının sözünü verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim