Anlık Bildirim

Samsung, 576MP görüntü sensörünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un, 200MP'nin ardından şimdi de 576MP çözünürlük sunan görüntü sensörünü piyasaya süreceği bildirildi.

Samsung, 576MP görüntü sensörünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Samsung, 108 megapiksel kameralı akıllı telefonu piyasaya süren ilk şirket olmuştu. Geçtiğimiz günlerde 200MP'lik görüntü sensörünü tanıtan Koreli dev şimdi ise 576MP çözünürlüğe sahip bir "canavar" hazırlıyor.

Akıllı telefonlarda kullanılması planlanmıyor

Samsung 576MP kamerayı 2025 yılında tanıtmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda akıllı telefonlarda görünme ihtimalinin düşük olduğunu da belirtelim. Bu tür sensörler büyük olasılıkla otomotiv "görüş" sistemlerinde ve tıbbi teknolojilerde kullanılacak. Uzmanlara göre, 500MP ve üzeri bir çözünürlük zaten insan görüşüne eşdeğer.

Samsung, 576MP görüntü sensörünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı Haechang Lee, SEMI Avrupa Zirvesi'nde 576MP görüntü sensörü ve ortaya çıkış tarihi ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Megapiksel yarışının" devam ettiğini, ancak çözünürlüğü artırmaya gerçekten gerek olmadığını unutmayın. Sonuçta bu, işlemcilerdeki yükü artırır ve daha fazla bellek kaplar. Ancak, fotoğrafın kalitesi genellikle etkilenmez."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim