Anlık Bildirim

Samsung gelecek yıl LPDDR5T RAM üretimine başlıyor

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden olan Samsung, yeni RAM modülü için çalışmalara başladı. İddialara göre firma, gelecek yıl LPDDR5T modüllerini seri üretime geçirecek.
Samsung LPDDR5X Tam Boyutta Gör
Birçok bilgisayar, konsol, ekran kartı ve akıllı telefon üreticisi için DRAM modülleri üreten Samsung, gelecek yıl yeni bir DRAM modülünü seri üretime geçirecek. Snapdragon 8 Gen 3’ün tanıtılması ile Micron ve SK Hynix, LPDDR5T modüllerini duyurmuştu. Görünüşe göre Samsung da bu firmaları takip edecek.


LPDDR5T yolda

Samsung, küresel anlamda en büyük DRAM üreticisi olsa da SK Hyinx ve Micron’un LPDDR5T duyurusu, potansiyel müşterilerin dikkatini çekmiş durumda. Görünüşe göre Samsung, bu firmalara cevap vermek için hazırlıklara başladı. İddialara göre geçtiğimiz günlerde Hong Kong’da düzenlenen Samsung yatırımcılar toplantısında Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Ha-Ryong Yoon, firmanın gelecek sene LPDDR5T DRAM modüllerinin üretimine başlayacağını belirtti.

LPDDR5T ile DRAM modülleri, düşük enerji profillerini koruyarak daha yüksek saat frekanslarına ulaşabilecek. Özellikle entegre GPU modüllerinin işine yarayacak olan bu teknoloji, akıllı telefon ve düşük güç tüketimli çiplerde dikkat çekici grafik performansı sunabilir. Ayrıca iddialara göre Samsung, gelecek yıl otomobiller için çıkarılabilir SSD, 2025 yılında ise GDDR7 VRAM üretimine başlayacak. Bakalım Samsung, önümüzdeki yıllarda DRAM pazarındaki liderliğini koruyabilecek mi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim