Anlık Bildirim

Samsung TV'lerdeki erişilebilirlik özelliği Galaxy telefonlara geliyor

Samsung, görme bozukluğu olan kişiler için yapılan erişilebilirliği özelliğini (relumino mode) telefonlarına getirdi. Galaxy S24 serisi, bu özelliği alan ilk akıllı telefonlar. Peki, ne işe yarıyor?
samsung relumino mode galaxy telefon Tam Boyutta Gör
Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü öncesinde Apple, iPhone’lar için iOS 18 ile gelecek erişilebilirlik özelliklerini duyurdu. Google da Android, Haritalar ve diğer ürünleri için az gören ya da kör kişiler için hayat kurtarıcı yeni özellikleri açıkladı. Şimdi de Samsung, akıllı TV’lerinde olan erişilebilirlik modunu telefonlarına getirdiğini duyurdu.

Relumino mode ne işe yarıyor?

Samsung Relumino mode Tam Boyutta Gör
Relumino mode, görme bozukluğu olan kişiler için geliştirilmiş bir mod. Desteklenen TV’lerde gösterilen içeriğin belirli kısımlarını (kontrastı, rengi ve keskinliği gibi) iyileştirerek az gören kişilerin içeriği herhangi bir soluk yaşamadan görmesine yardımcı oluyor.

Samsung, bu modun sınırlı görüşe sahip olanlar için izleme deneyimini iyileştirme hedefini ilerletmek amacıyla yıllar süren araştırma ve geliştirmenin ürünü olduğunu söylüyor. Yeni özelliğin Galaxy S24 serisinde olduğu resmi olarak açıklandı ancak One UI 6.1 güncellemesini alan daha eski modellerden bazılarında da modun olduğunu söyleyen kullanıcılar var.

Relumino Mode olarak adlandırılan erişilebilirlik özelliğinin belirli bir ekran donanımı gerektirip gerektirmediği veya yazılım güncellemesiyle sunulacak bir özellik olup olmadığı konusunda netlik yok. One UI 6.1 yüklü Samsung telefonda Ayarlar - Erişilebilirlik - Görme İyileştirmeleri - Relumino Outline yolunu izleyerek kontrol etmek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim