Anlık Bildirim

Samsung, UFS 5.0 depolama çipleri geliştiriyor: 10 GB/s hıza ulaşacak

DRAM ve UFS bellek teknolojilerinde ön sıralarda yer alan Samsung, akıllı telefonlar için yeni depolama standardı olan UFS 5.0'ı geliştiriyor. Yeni yongaların 10 GB/s hıza sahip olması bekleniyor.
Samsung, UFS 5.0 çipler geliştiriyor: 10 GB/s hıza ulaşacak Tam Boyutta Gör
DRAM ve UFS bellek teknolojilerinde ön sıralarda yer alan Samsung, akıllı telefonlar için yeni depolama standardı olan UFS 5.0'ı geliştiriyor. Ancak yeni teknoloji hemen aramızda olmayacak. Gelen bilgilere göre teknolojinin piyasaya çıkması 2027 yılını bulacak.

Samsung'un UFS 5.0 standardının 10 GB/s bant genişliğine ulaşabileceği iddia ediliyor. Depolama gereksinimleri her geçen yıl kademeli olarak artıyor ve yapay zekanın da dahil olmasıyla birlikte, şirketlerin üzerinde Büyük Dil Modellerini (LLM'ler) yerel olarak çalıştırabilecek bileşenler geliştirme yönünde ek bir baskı var.

8 GB/sn hıza sahip UFS 4.0 bellekler yolda

Duyumcu Revegnus'un X'te paylaştığı bir görüntü, UFS 5.0'ın şu anda üzerinde çalışıldığını ancak tahmini lansmanının 2027'den önce gerçekleşmeyeceğini ortaya koyuyor. Samsung'un ayrıca gelişmiş UFS 4.0 depolama yongaları üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Şirket, 4 hatlı UFS 4.0 yongalarıyla 8 GB/sn hıza ulaşmayı hedefliyor. Bu yeni yongaların 2025'te tanıtılacağı söyleniyor.

Gelecekte, Android telefonların cihaz üzerinde LLM'leri çalıştırmak için 20 GB RAM kullanması zorunlu hale gelebilir, ancak darboğaz yaşanmaması için cihazların hızlı depolama çipleriyle donatılması da aynı derecede önemli. Gelecekte, cihaz üzerinde LLM'lerin çalıştırılması telefonun mevcut depolama alanının yaklaşık yüzde 15'ini kaplayabilir. Bu nedenle, daha hızlı yongaların yanında yüksek kapasiteli çiplere de ihtiyaç olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim