Anlık Bildirim

ABD, 75 adet Hürkuş-C benzeri uçak alıyor

Ülkemizde Hürkuş projesinin silahlı versiyonunun geliştirilmesine yönelik eleştiriler süredursun ABD bir kez daha Hürkuş-C benzeri uçak alımı için teklif toplamaya başladı.

ABD, 75 adet Hürkuş-C benzeri uçak alıyor Tam Boyutta Gör

ABD Özel Harekat Komutanlığı, Hava Kuvvetleri’nin özel ihtiyaçları ölçeğinde yakın hava desteği, hassas saldırı, istihbarat, gözetim, keşif amaçlarıyla hizmet etmek üzere pervaneli savaş uçağı alımı yapacak. 75 adetlik satın alım için teklif çağrısı yapan ABD’nin hali hazırda envanterinde bulunan AT-6 ile A-29’ları bazı görevlerde de kullandığını biliyoruz. Ayrıca ABD, yabancı ülkelere hava savaşı konusunda eğitim programı oluşturma odağında da bu uçakları kullanma planı yapıyor.

Özellikle F-35 gibi yeni nesil uçakların işletme maliyetlerinden de kaçınmak için bu tür pervaneli uçakların kendine özel operasyonlarda kolaylıkla yer bulduğunu biliyoruz. Ayrıca bazı coğrafyalarda bu tür uçakların daha verimli bir performans ortaya koyduğu da son dönemde dile gelen konular arasında yer alıyor.

Ülkemizde de Hürkuş projesi başlayıp Hürkuş-C’nin geliştirilmesi de tam olarak bu amaca hizmet ediyor. Ülkemiz coğrafyasında da özellikle doğu bölgelerdeki coğrafyada bu tipteki uçakların verimli olacağı birçok kez dile gelmişti.

ABD, 75 adet Hürkuş-C benzeri uçak alıyor Tam Boyutta Gör

F-16’ların kalkış sayısını azaltarak ciddi bir maliyet avantajı sağlaması hedeflenen Hürkuş-C projesi kapsamındaki uçaklar, her biri 8km menzilli 2x2 yerleşimli UMTAS füzeleri ile 2x4 dizilimiyle Cirit takılı olarak havalanıp görev icra edebilecek. Ayrıca 12.7 milimetrelik bir makineli tüfek de bulunacak. Güdümlü roket Mızrak kullanabilme, BDU33, MK106 bombaları ile havalanabilme gibi özelliklerine de haiz olan Hürkuş-C, 1500kg’a kadar harici yük kapasitesine, 4 saatin üzerinde havada kalma süresine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13739 kez okundu.
48 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hürkuş-c, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim