Anlık Bildirim

F-35A savaş uçağı, süpersonik hızda uçarken attığı nükleer bomba modeliyle görüntülendi

ABD'nin B61-12 tipi nükleer bombanın tam boy modelini F-35A savaş uçağında ilk kez test ettiği görüntüler paylaşıldı. F-35, bombayı süpersonik hızda uçarken bıraktı.

F-35A savaş uçağı, süpersonik hızda uçarken attığı nükleer bomba modeliyle görüntülendi Tam Boyutta Gör
Yaklaşık 20 yıldır devam eden geliştirme sürecinin ardından artık ilgili ülke hava kuvvetleri filosuna katılmaya başlayan 5. nesil hayalet savaş uçağı F-35’e ait yeni görüntüler paylaşıldı.

Uçağı ABD’nin envanterinde bulunan B61-12 serbest düşümlü nükleer bomba ile birlikte gösteren görüntülerde F-35, gövde içinde sakladığı ve eğitim maksadıyla kullanılan bombayı süpersonik (Mach 1 (1234 km/h) ve üstü hız) hızda uçarken hedefine bıraktı. Aslının 374 kg ağırlığında olduğu ve 0.3 ila 50 kiloton gücünde olan bomba B-2A, F-15, F-16 ve Panavia Tornado gibi uçaklarda da kullanılıyordu.

1968 yılında envantere giren B61 ailesinin son üyesi olan B61-12’nin servis ömrünü en az 20 yıl süreyle daha uzatmak isteyen ABD Savunma Bakanlığı’nın açtığı ihale kapsamında çalışan Sandia Ulusal Laboratuvarları, aynı zamanda söz konusu mühimmattı modern platformlarda da kullanılacak hale getirmekle görevli.

F-35A savaş uçağı, süpersonik hızda uçarken attığı nükleer bomba modeliyle görüntülendi Tam Boyutta Gör

B61-12’ları F-15E Strike Eagle savaş uçağı ve B-2 Spirit bombardıman uçağıyla da test eden Stadia için F-35’le yapılan denemenin ayrı bir önemi var. Zira söz konusu testte B61-12, ilk kez bir savaş uçağının gövde içinde taşınmış oldu. Normalde kanat altı noktalarda taşınan bomba, görünmezlik özelliğinin sürdürülmesi kapsamında F-35 ile birlikte hem gövde içinde taşınmış hem de süpersonik hızda hedefe yönlendirilmiş oldu.

25 Ağustos’ta ABD’nin Nevada eyaletinde gerçekleştirilen teste ait görüntülere aşağıda göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4251 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f35, nükleer bomba ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim