Anlık Bildirim

İsrail, ABD ile ortak üretilen Arrow hava savunma sistemini 4. nesle terfi ettirecek

İsrail, kıtalar arası mesafe kateden nükleer, biyolojik, kimyasal başlıklı ya da konvansiyonel füzeleri imha edebilme yeteneğine sahip Arrow füzelerinin 4. neslini geliştiriyor.

İsrail, ABD ile ortak üretilen Arrow hava savunma sistemini 4. nesle terfi ettirecek Tam Boyutta Gör
İsrail Savunma Bakanlığı, ülkenin hava savunma sistemi imkân ve kabiliyetlerini bir adım daha öteye taşıyacak gelecek nesil füzelerin geliştirildiğini duyurdu. Arrow-4 adı verilen füze sistemleri, halihazırda kullanımda olan Arrow-2’lerin yerini alacak.

İsrail Füze Savunma Teşkilatı (IMDO) ve Amerikan Füze Savunma Ajansı tarafından geliştirilmeye başlanan Arrow 4’ler endo-exo atmosferik önleyicilerin gelecek neslini temsil edecek. Atmosferde ve uzayda balistik füze imha etmek için çok katmanlı bir sistemin parçası olarak çalışan sistem, kıtalar arası mesafe kateden nükleer, biyolojik, kimyasal başlıklı ya da konvansiyonel füzeleri imha edebiliyor.

İsrail, ABD ile ortak üretilen Arrow hava savunma sistemini 4. nesle terfi ettirecek

Halihazırda kullanılan Arrow-2 ve Arrow-3 sistemlerin ilki, düşman füzelerini atmosfere girmelerini müteakip diğeri ise füzeler atmosfere girmeden önce imha edebiliyor. Arrow-4’lerin ana yüklenicisi İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi (IAI) olurken, şirketin doğrudan satış bölümü fırlatma platformu ve füzeleri geliştirecek. İsrailli Elta savunma sanayi şirketi ise sistem için yeni bir radar tasarlayacak.

İsrail, ABD ile ortak üretilen Arrow hava savunma sistemini 4. nesle terfi ettirecek Tam Boyutta Gör
IMDO Başkanı Moshe Patel, Arrow-4’lerin Körfez Savaşı’ndan 30 yıl sonra geliştirilmeye başladığını ve bunun da sembolik bir anlamı olduğunu ifade etti. IMDO’nun kurulmasına neden olduğu ifade edilen  Körfez Savaşı sonrasından gelinen aşamada üretilmesine karar verilen Arrow’4’ler Patel’e göre benzeri görülmemiş uçuş ve önleme yeteneklerine sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim