Anlık Bildirim

Murat Reis denizaltısı için geliştirilen "denizaltının beyni" komuta kontrol sistemi teslim edildi

HAVELSAN tarafından geliştirilen ve denizaltıların beyni olarak kabul edilen komuta kontrol sistemi , Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamındaki 3. denizaltı Murat Reis'e entegre edildi.

Murat Reis denizaltısı için geliştirilen 'denizaltının beyni' komuta kontrol sistemi teslim edildi Tam Boyutta Gör
Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamındaki 3. denizaltı Murat Reis’in HAVELSAN tarafından geliştirilen komuta kontrol sistemi tamamlandı. Murat Reis’e entagrasyonu sonrası detaylı testleri başarıyla geçen sistem, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

REİS sınıfı denizaltı tedarik projesi kapsamında geliştirilen ve teslimatı yapılan sisteme yönelik konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, şu ifadeleri kullandı:

“Denizaltılarımıza monte edilecek komuta kontrol sistemi donanımları, yine Havelsan'ımızda bulunan Sistem Entegrasyon Laboratuvarı'nda bir araya getirilerek yoğun testlerden geçiriliyor ve daha sonra gerçek ortamına monte edilmek üzere denizaltıların inşa edildiği Gölcük Tersane Komutanlığına gönderiliyor. Bu sevkiyat, projenin 3'üncü denizaltısı olan Murat Reis'in komuta kontrol sisteminin başarıyla tamamlanması sonrasında gerçekleşti. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum”

Murat Reis denizaltısı için geliştirilen 'denizaltının beyni' komuta kontrol sistemi teslim edildi Tam Boyutta Gör

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda 6 adet denizaltı inşası planlandı. Alman HDW Tersanesi tarafından sağlanan teknik destek ve teknoloji transferi ile Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşası yapılacak denizaltılardan ilki olan TCG Piri Reis 2019’da suya indirildi.

"Denizaltıların beyni" olarak kabul edilen komuta kontrol sistemleri, akustik ve akustik olmayan sensörlerden gelen verilerin işlendiği, görüntülendiği, karar destek işlevlerinin yerine getirildiği ve silahların ateşlendiği platformlar olarak biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim