Anlık Bildirim

Rusya, 3. faz denemeleri devam eden aşıyı askerlerine uygulamaya başladı

Rusya, 3. faz denemeleri halen daha devam eden Sputnik V isimli aşıyı silahlı kuvvetler mensuplarını aşılamak için kullanmaya başladı. Toplamda 500 bine yakın askerin aşılanması planlanıyor.

Rusya, 3. faz denemeleri devam eden aşıyı askerlerine uygulamaya başladı Tam Boyutta Gör
Koronavirüse karşı aşı geliştiren ilk ülkelerden olan Rusya, virüse karşı etkinliği %95 olarak açıklanan Sputnik V adlı aşıyı kendi silahlı kuvvetler mensuplarına uygulamaya başladı. Henüz 3. faz denemeleri tamamlanmayan aşının 2500 civarında askere yapıldığı belirtiliyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu’nun kamuoyuna yaptığı paylaşımda 2020 yılı sonuna kadar 80 bin askeri personele ve toplamda ise 400 binden fazla askere Sputnik V aşısı yapılmasının planlandığı belirtildi. Şoygu’nun kendisi de Eylül ayı içinde aşılanmıştı.

Rusya, 3. faz denemeleri devam eden aşıyı askerlerine uygulamaya başladı Tam Boyutta Gör

3. faz denemeleri halen daha eden ve 40 bin gönüllünün katıldığı çalışmalarda 120 kadar Rus askeri personelinin de yer aldığı belirtiliyor. Ancak toplu aşılamayla ilgili askerlerde gönüllülük aranıp aranmayacağı sorusu bakan tarafından yanıtsız bırakıldı. Rus bakan ayrıca, aşı uygulanan 500 silahlı kuvvetler mensubunda yüksek seviyede antikor ürediği ve bunların da acil hallerde işe yaradığı görülen plazma tedavisi ve bu kapsamda yürütülen çalışmalara katıldığını belirtti.

Rusya, 3. faz denemeleri devam eden aşıyı askerlerine uygulamaya başladı Tam Boyutta Gör

Savunma Bakanlığı verilerine göre Rusya Silahlı Kuvvetleri içinde salgının etkisini artırmaya başladığı bahar aylarından itibaren 4,100’den fazla askeri personelde virüs tespit edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim