Anlık Bildirim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rus Sputnik haber ajansına konuştu. Varank, "Eğer mevcut ihtiyaçlarımıza dönük Rusya'da bir uçak varsa bunu değerlendirebiliriz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz” Tam Boyutta Gör
Türkiye, Rus üretimi S-400 hava savunma sistemini satın almasının ardından F-35 müşterek taarruz uçağı programından çıkarılmıştı. F-35 programına yeniden dahil olmak adına yürüttüğü çalışmaları devam eden ülkemiz bir yandan da alternatif savaş uçağı arayışına girişmişti. Bu kapsamda yönünü Rusya’ya bir kez daha çeviren Türkiye, 5. nesil savaş uçağı Su-57'yle de ilgilendiğini duyurmuştu. Hatta ülkenin başkenti Moskova’da düzenlenen bir fuarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Su-57’yi yakından izlemişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Rusya, Su-35 ve Su-57 savaş uçakları konusunda Türkiye’ye teknik detaylar hakkında bilgilendirme yaptığını ve teklif gelmesi halinde satış görüşmelerine başlanabileceğini duyurdu. Bu konuda konuşan Rusya Federal Askeri ve Teknik İş birliği Servisi (FSVTS) Sözcüsü Valeriya Reşetnikova, "Ankara'nın Rus Su-35 ve Su-57 uçaklarını satın alma planları konusunda, Türk tarafına teknik şartnamelerin tam olarak bildirildiği unutulmamalı. Bu uçaklar için Türkiye'den bir talep gelirse biz müzakerelere hazırız." dedi.

Rusya merkezli açıklamaların ardından ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rus Sputnik haber ajansına konuştu. Rusya’nın teklifini olumlu değerlendirebileceklerini beliren Varank şu sözleri söyledi:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz” Tam Boyutta Gör

 “Ülkelerle iş birliklerimizi kendi ihtiyaçlarımız ve iki ülkenin karşılıklı çıkarları temelinde değerlendiriyoruz. Şu anda bizim asgari olarak havacılık alanında neye ihtiyacımız olduğu, gelecekte bir ihtiyaç karşımıza çıkar mı şeklindeki değerlendirmeler, Savunma Sanayii Başkanlığımız ile askerlerimizin ortaklaşa planlamaları ile oluyor. Kategorik olarak bizim, 'X ülkesinin uçağına karşıyız, Y ülkesinin uçağına karşıyız' dememiz mevzu bahis olamaz. Eğer mevcut ihtiyaçlarımıza dönük Rusya'da bir uçak varsa ve bizim bunu kendi sistemimize sokup çalıştırma manasında zorluk olmayacaksa biz tabii bu uçağı Rusya'dan ya da Avrupa'da başka bir ülkeden de alabiliriz."

Rusya’nın F-35 savaş uçağının karşısına konumlandırdığı Su-57’ler ile ilgili daha önce birçok haber yapılmıştı. Bunlardan en dikkat çekicilerinden birkaçı ise Su-57’nin insansız olarak uçurulduğu ve uçağın Rus SİHA’sı ile birlikte müşterek uçuş gerçekleştirdiğine yönelik olanlardı. 2021 yılının başlarında Rus yetkililer, üretilen ilk Su-57’nin ülkenin Karadeniz ve Hazar Denizi sınırındaki Güney Askeri Bölgesi'nde bulunan üsse teslim edildiği bilgisini paylaşmıştı.

Kaynakça https://www.haber7.com/dunya/haber/3076976-rusyanin-savas-ucagi-teklifine-bakan-varanktan-cevap https://tr.euronews.com/2021/03/12/rusya-dan-su-35-su-57-ac-klamas-turkiye-ye-teknik-bilgi-verdik-sat-s-gorusmesine-haz-r-z Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22466 kez okundu.
36 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
su-57 savaş uçağı, su-35 ve
2 etiket daha su-57 Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim