Anlık Bildirim

TSK yeni nesil tank avcılarıyla güçleniyor: 6 adet Kaplan STA teslim edildi

Savunma Sanayii Başkanlığı ve FNSS arasında imzalanan sözleşme kapsamında, kara unsurlarının ateş gücünü artıracak Kaplan STA'ların ilk seri üretim teslimatı yapıldı.

TSK yeni nesil tank avcılarıyla güçleniyor: 6 adet Kaplan STA teslim edildi

Bir yandan ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, diğer yandan TSK’nın modern teknolojilerle donatılmasına yönelik çalışmalar da hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda, kara unsurlarının ateş gücünü artıracak “yeni nesil tank avcılarının” ilk seri üretim teslimatı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yılın sonunda pilot üretim dönemi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine 2 adet Kaplan STA (Silah Taşıyıcı Araç) teslimatı yapılmıştı. Seri üretim döneminin ilk kafile teslimatında Kornet-E tanksavar kulesiyle donatılan 6 araç daha Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve FNSS arasında imzalanan sözleşme kapsamında yürütülen projede paletli ve tekerlekli olmak üzere 2 farklı araç kullanılıyor. FNSS, Kaplan araç ailesinin en hafif üyesi Kaplan-10’u paletli tip, Pars 4x4’ü ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirdi. Araçların taşıdığı tanksavar kulelerinde Kornet-E ve ROKETSAN’ın OMTAS füzeleri kullanılacak.

Paletli tanksavar aracı Kaplan, ana muharebe tanklarıyla ortak hareket yeteneğine sahip, otomatik şanzımanlı, yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olarak tasarlandı. Araç, farklı alt sistemlerin entegre edilmesiyle her türlü görevi yerine getirmeye olanak sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Proje kapsamında FNSS tarafından toplam 260 Kaplan ve Pars üretilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9928 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim