Anlık Bildirim

Haftalık Dizi Önerisi 05: Raised by Wolves

Haftalık dizi önerimize beşincisi ile devam ediyoruz. Bu hafta Ridley Scott'ın yapımcılığını üstlendiği bir bilim kurgu dizisi öneriyoruz.

Haftalık Dizi Önerisi 05: Raised by Wolves Tam Boyutta Gör

Ne yazık ki son dönemde bilim kurgu yapımı olarak çok fazla yapım bulmak mümkün değil, çıkanlar da dürüst olmak gerekirse pek kaliteli değil. Nedense bilim kurgu sektörü son zamanlarda diziye kaymış durumda. Bunların arasında da cidden iyi olanlar mevcut. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve yapımcıların televizyona kayması ile birlikte o tarafta da sektör büyüdü. Bugün önereceğimiz yapım da bütçe açısından sıkıntısı olmayan, HBO’da yayınlanan bir bilim kurgu dizisi.

Bugün önereceğimiz dizinin, yani Raised by Wolves’un yapımcılığını Blade Runner ve Alien gibi filmlerin yönetmeni olan Ridley Scott yapıyor. Raised by Wolves dizisinin yaratıcılığını Aaron Guzikowski üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Amanda Collin, Abubakar Salim, Travis Fimmel, Winta McGrath, Jordan Loughran, Ethan Hazzard ve Aasiya Shah gibi isimler bulunuyor.

Haftalık Dizi Önerisi 05: Raised by Wolves Tam Boyutta Gör

Raised by Wolves uzak bir gelecekte, çocukları yapay zekaların yetiştirdiği bir evrende geçiyor. Dizinin temeli aslında inanç ve ateistlik üzerine kurulmuş, ancak günümüze biraz daha ters bir açıdan. Konusuna dair çok fazla konuşmaya gerek yok, izleyip deneyimlemeniz daha keyifli olur.

Genel yapısı hakkında konuşmak gerekirse, evren olarak başarılı ve detaylarını merak ettiren bir evren olduğunu söyleyebilirim ancak müthiş bir evreni var diyemem. Bazı klişelikler mevcut. Yine de dediğim gibi son dönemdeki bilim kurgu kıtlığından dolayı izlerken keyif alıyorsunuz. Oyunculuk ve görsellik konusu ise dizinin zirve yaptığı kışı. Dizide yine HBO’nun gri ve karanlık tavırları da bulunuyor.

Haftalık Dizi Önerisi 05: Raised by Wolves Tam Boyutta Gör

Genel olarak toparladığımda ise bu diziyi bilim kurgu seven herkese öneririm. Bilim kurgu sevmeyenler bunu da sevmeyecektir, nötr kalanlar ise diziye bir bölüm kendisi bakarsa daha sağlıklı olur. Birkaç ay önce başlayan dizinin şu anda 10 bölümü bulunuyor ve bölümler ortalama 45-50 dakika uzunluğunda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9260 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
raised by wolves, bilim kurgu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim