Anlık Bildirim

Netflix'in büyüme hızında ciddi düşüş var

Tarihinin en güçlü ilk yarı sonuçlarından sonra dijital yayın hizmeti Netflix, açıkladığı üçüncü çeyrek raporlarına göre büyük bir düşüş yaşadı. Ancak şirket, gelecekten umutlu.

Netflix'in büyüme hızında ciddi düşüş var Tam Boyutta Gör

Netflix, bu yılın üçüncü çeyrek raporlarını açıkladı. Pandeminin ilk zamanlarında hızlı bir büyüme yaşayan Netflix, yeni yayınladığı raporla üçüncü çeyrek tahminlerinin altında kaldı ve büyüme hızında ciidi bir düşüş görüldü. Netflix'in bu düşüşünün altında ilk yarıdaki hızlı büyüme gösteriliyor.

Bu yıl içinde 200 milyon aboneyi aşmak istiyor

Dünyanın en büyük ücretli yayın hizmeti Netflix, çeyreği dünya çapında 195,2 milyon aboneyle tamamladı. Netflix, yılın ilk yarısında 25,9 milyon abone eklemiş ve şimdiye kadarki en güçlü başlangıcını yapmıştı ancak işler beklenildiği gibi ilerlemeyerek üçüncü çeyrekte yalnızca 2.2 milyon yeni abone ekleyebildi. Bu, analistlerin tahmin ettiği 3.32 milyonun ve şirketin kendi 2.5 milyonluk tahminin de altında. Üçüncü çeyrekte kazandığı 2.2 milyon yeni abone ile

Netflix'in, şirketin henüz dünyanın pek çok yerinde faaliyet göstermediği 2015 yılından bu yana en zayıf üçüncü çeyrek kazancı oldu. Yatırımcılara yazdığı mektupta yönetim, bir “ilerleme” etkisini suçladı: Yılın ilk yarısındaki hızlı büyüme, son aylardaki sonuçların düşmesine sebep oldu. Yayın hizmeti ayrıca yatırımcıları önümüzdeki çeyreklerde daha yavaş büyüme göreceği konusunda uyardı.

Netflix tüm bu söylemlere rağmen bu yılın 4. çeyreğinde yaklaşık 6 milyon yeni abone ekleyeceğini düşünüyor. Temmuz-Eylül döneminde 2,2 milyon yeni abone kazanan Netflix, şimdiye kadarki en güçlü büyüme yılı olan 2020'de 34 milyon kullanıcı kazanmayı ve toplamda 200 milyon aboneyi aşmayı planlıyor.

Netflix, özellikle platformu hiç kullanmayan kişileri de platformla tanıştırmak için 4 Aralık'ta başlayıp 48 saat sürecek StreamFest kampanyasını yapacak. StreamFest'te herkes tüm Netflix içeriklerine ücretsiz erişebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7325 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, netflix 2020 üçüncü çeyrek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim