Anlık Bildirim

Netflix, RTÜK isteğinin ardından "Designated Survivor" dizisinin bir bölümünü kaldırdı

Designated Survivor'ın Türkiye'yle ilgili 'hassas sahneler' barındıran 2. sezon 7. bölümü, RTÜK isteğinin ardından kaldırıldı. Bahsi geçen bölüm şu anda Netflix Türkiye'de izlenemiyor.

Netflix, RTÜK isteğinin ardından 'Designated Survivor' dizisinin bir bölümünü kaldırdı Tam Boyutta Gör

Netflix dizilerinden Designated Survivor'a bugün ilginç bir 'RTÜK darbesi' geldi. Dizinin Türkiye'yle ilgili sahneler içeren 2. sezon 7. bölümü, RTÜK isteğiyle Netflix'ten kaldırıldı. Diğer tüm bölümler normal bir şekilde izlenebilirken 2. sezon 7. bölüme tıkladığınızda "bu içerik bulunduğunuz bölgede mevcut değildir" ifadesiyle karşılaşılıyor.

Variety'ye konuşan Netflix sözcüsü,"Türk yetkililerin isteğinin ardından, Designated Survivor'ın bir bölümünü yerel kanunlara uymak amacıyla kaldırdık. Karar sadece Türkiye'de geçerli ve söz konusu bölüm dünyanın diğer taraflarında izlenebilecek." ifadelerini kullandı.

Designated Survivor, ABD'li bir politik gerilim dizisi. Dizide, şans eseri Amerikan başkanlığına yükselen Tom Kirkman isimli bir karakterin hikayesini izliyoruz. Haberimize konu olan 2. sezon 7. bölümünde ise Türkiye'yle ilgili epey bir sahne yer alıyor. 

Family Ties (Aile Bağları) isimli bölümde,  Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan "zorba" ve "diktatör olarak bahsediliyor. Dizide cumhurbaşkanı olarak Fatih Turan isimli kurgu bir karakter yaratılmış. Türk-Amerikan oyuncu Troy Çaylak tarafından canlandırılan Fatih Turan'ın 20 milyon dolarlık bir sarayı olduğunun sözü geçiyor. 

Dizinin yine söz konusu bölümünde ayrıca 'Nuri Şahin' isimli; Türkiye'de darbe yaptığı söylenen ve Amerika'da çalışan bir profesör karakter de var. Cumhurbaşkanı Fatih Turan, Nuri Şahin'in ülkeye geri iadesini isterken, dizide Nuri Şahin için "demokratik ve seküler Türkiye için son umut" sözleriyle bahsediliyor.

Variety'de yer alan bilgilere göre, Netflix dünyada daha önce dokuz kez buna benzer sansürler uygulamış. Suudi Arabistan'da, "Hasan Minhaj: Vatanseverliğe Giriş" isimli diziden bir bölüm kaldırılmış. Ayrıca Vietnam'da da Stanley Kubrick'in ünlü filmi Full Metal Jacket'ın servisten kaldırıldığı belirtiliyor.

Designated Survivor'ın ilk iki sezonu ABD'li kanal ABC'de yayınlanmıştı. Dizi daha sonra üçüncü sezonuyla Netflix'e geçiş yaptı.

Kaynakça https://variety.com/2020/digital/global/netflix-yanks-politically-sensitive-designated-survivor-episode-in-turkey-bowing-to-regulator-1234594092/ http://www.ranini.tv/haber/40492/1/netflix-resmi-istek-uzerine-designated-survivorin-turkiye-bolumunu-s Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16151 kez okundu.
53 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, netflix türkiye ve
4 etiket daha rtük rtük sansür dizi Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim