Anlık Bildirim

Sony Crystal LED ekranlar stüdyolara geliyor

Stüdyolarda yeşil perde yerine sanal arka planlar oluşturmak isteyenler için Sony Crystal LED ekranlar satışa çıkıyor. Ekranlar 1800 kandela parlaklığa ulaşabiliyor.

Sony Crystal LED ekranlar stüdyolara geliyor

The Mandalorian dizisinin çekimlerinde yer verilen sanal arka plan ekranları yeni bir dönemin habercisi gibi görünüyor. Sony bu tarz sanal arka plan oluşturmak isteyen stüdyolar için Crystal LED ekranlar geliştiriyor.

Yeşil ekran yerine sanal arka plan

Birden fazla LED ekranın bir araya getirilerek oluşturulduğu dev sanal perde sayesinde oyuncular gerçekten o mekandaymış gibi senaryoya uyum sağlayabiliyor. Ayrıca çekimler oyuncular oradayken anında tekrarlanabiliyor veya arka plan anında değiştirilebiliyor.

Pandemi dönemi nedeniyle daha kapalı bir çekim ortamı isteyen stüdyolar için ideal olan bu sisteme ilgi giderek büyüyor. Sony de Crystal LED ekran serisini sanal arka planlarda kullanılacak şekilde optimize ediyor.

2012 yılında geliştirilen Crystal LED ekranlar OLED ekranlar ile rekabet etmeyi amaçlıyordu ve microLED tarzında mini LED modüllerden oluşuyordu. Bu sayede daha parlak renkler ve kurulum kolaylığı sağlanıyordu.

Sony Crystal LED ekranlar stüdyolara geliyor Tam Boyutta Gör

Sony’nin CES 2021 fuarına getirdiği yeni LED ekranları 1000000:1 konrast oranına sahip. HDR, 120fps hız ve 3D uyumluluk gibi Sony televizyonlarındaki pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Farklı olarak C serisi ekranlar daha çok lobiler ve tanıtım alanlarına hitap ediyor. B serisi ise Sony Pictures ile ortak geliştirilmiş. Ekran metrekarede 1800 kandela parlaklığa kadar ulaşabiliyor ve stüdyo arka planı olarak kullanılabiliyor.

Boyutlarına göre milyon dolarlık maliyetlere ulaşması beklenen Sony Crystal LED ekranların Sony Pictures tarafından da aktif bir şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor. Böylece yeni bir trend başlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim