Anlık Bildirim

Facebook hesabınızın çalınıp çalınmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz?

Facebook platformundan 533 milyon kişinin verilerinin çalınması ve satışa sunulması durumun ne kadar riskli olduğunu gözler önüne seriyor. Peki Facebook şifrenizin çalındığını nasıl anlarsınız?

Facebook hesabınızın çalınıp çalınmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz? Tam Boyutta Gör

3 milyara yakın kullanıcı sayısına sahip olması Facebook ağını hackerların hedefi haline getiriyor. Özellikle başka platfomlardaki kullanıcı adı ve şifrelerini Facebook üzerinde de kullanan kişi sayısının hayli yüksek olması hackerların da işine geliyor.

Facebook hesabım çalındı mı?

Facebook hesabına giriş haliyle kullanıcı adı ve şifre kullanarak olduğu için bu veriler bir veri tabanında saklanıyor. Siber saldırganlar veri tabanı sunucularına erişebildiği zaman ise bu bilgiler ortalığa saçılıyor.

Geçtiğimiz hafta Facebook üzerinde 533 milyon kişinin verilerinin çalındığı ortaya çıkmıştı. Hatta Telegram üzerinde oluşturulan bir bot belirli ücret karşılığında illegal veri tabanından bu verileri sorgulama imkanı sunuyor.

Saldırganlar Facebook üzerinden elde ettikleri bu giriş verilerini başka platformlarda da deniyor ve eğer kullanıcı burada da aynısını kullandıysa kolayca hesabı ele geçiriliyor. Bu bakımdan her platformda ayrı şifre kullanılması isteniyor.

Facebook hesabınızın çalınıp çalınmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz? Tam Boyutta Gör

Facebook kullanıcılarının giriş verilerinin çalınıp çalınmadığını öğrenmek için farklı yollar mevcut. En bilinen yöntem https://haveibeenpwned.com/ sitesine giderek email adresinizi kontrol etmek. Burada şifrenizin de çalınıp çalınmadığını kontrol edebilirsiniz.

Diğer taraftan https://whatismyipaddress.com/breach-check adresi de yine benzer bir hizmet sunuyor. Son olarak Chrome tarayıcısı kayıtlı şifreler içerisinde sızıntıya maruz kalmış betikleri bularak kullanıcısını uyarıyor. Ayarlar-Güvenlik Kontrolü kısmına gittiğiniz zaman şifrelerinizi kontrol edebiliyorsunuz.

Son olarak Facebook artık önemli bir hedef haline geldiği için farklı şifre kullanmanın yanı sıra 2 aşamalı doğrulama sistemini de hayata geçirmeniz öneriliyor. SMS, email veya bir anahtar üretme yazılımı ile ikinci aşama devreye alınabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11313 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, facebook sızıntı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim