Anlık Bildirim

Instagram artık yeni hesap açanlara yaşlarını soruyor

Instagram, 13 yaşından küçük kullanıcıları platformdan uzak tutmak için artık kayıt olanlara doğum tarihlerini soruyor. Yaş bilgileri Instagram'da güvenli bir ortam oluşturulmasına yardımcı olacak.

Instagram artık yeni hesap açanlara yaşlarını soruyor Tam Boyutta Gör

Facebook bünyesinde yer alan sosyal medya devi Instagram, reşit olmayan kullanıcıları platformdan uzak tutmak adına politikalarını daha sıkı hale getirdi. 4 Aralık itibariyle artık Instagram'a kayıt olurken doğum tarihinin de belirtilmesi gerekiyor.

Kullanıcıların girdiği bu bilgi profil kısmında görünmeyecek. Instagram'ın bu hamlesi 13 yaşından küçük kullanıcıların platforma katılımını engellemekle kalmayacak aynı zamanda genç kullanıcılar için güvenli bir ortam oluşturulmasına yardımcı olacak.

Instagram artık yeni hesap açanlara yaşlarını soruyor Tam Boyutta Gör

13 yaşından küçüklerin hesap açması yasak

Sosyal medya platformu elde ettiği bu yaş bilgilerini, genç kullanıcılara gizlilik ayarları konusunda eğitici ipuçları sunmak için kullanacak. Ayrıca yaşları küçük olanlara alkol gibi zararlı reklamlar gösterilmeyecek.

Instagram kurallarına göre çoğu ülkede 13 yaşından küçük çocuklar sosyal ağa kayıt olamıyorlar. 13 yaşından küçük kişileri temsil eden hesaplarda ise biyografi açıklamasında hesabın bir ebeveyn tarafından yönetildiğinin net olarak belirtilmesi isteniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim