Anlık Bildirim

Instagram, COVID-19 ile ilgili içerikleri öneriler kısmında göstermeyecek

Sosyal medya devleri, küresel bir salgın haline gelen COVID-19 ile ilgili önlemler almaya başladılar. Bunlardan biri olan Instagram, artık Koronavirüs ile ilgili gönderileri önermeyecek.

Instagram, COVID-19 ile ilgili içerikleri öneriler kısmında göstermeyecek Tam Boyutta Gör

Tüm hızıyla devam eden Koronavirüs pandemisi, özellikle sosyal medya şirketlerini harekete geçirmiş durumda. Yanlış ve sahte bilginin önüne geçme konusunda kararlar alan son şirketlerden biri de Instagram oldu.

Sosyal medya devlerinden destek

Bildiğiniz üzere Instagram platformunda, popüler içerikler oluşturan hesapların gönderilerinin listelendiği "keşfet" adında bir sekme mevcut. Şirketin aldığı kararla birlikte, hem video hem de gönderilerin yayınlandığı bu öneriler bölümünde, COVID-19 ile ilgili üretilen içeriklere artık yer verilmeyecek. İzin verilen gönderilerin ise güvenilir sağlık kuruluşlarının hesabından yayınlanmış olması gerekiyor.

Instagram, COVID-19 ile ilgili içerikleri öneriler kısmında göstermeyecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Twitter platformu da benzer bir önlem alarak sahte ve yanlış bilgilendirmelerin önüne geçileceğini açıklamıştı. Facebook ise Koronavirüs pandemisini konu alan güvenilir bilgileri yaymak için Dünya Sağlık Örgütü'ne ücretsiz reklam alanları açmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim