Anlık Bildirim

Sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı kanun teklifi: "T.C. Kimlik No zorunluluğu getirilsin"

MHP, 'İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi' hakkında hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı kanun teklifi: 'T.C. Kimlik No zorunluluğu getirilsin' Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle eve kapandığımız şu günlerde daha fazla vakit geçirmeye başladığımız sosyal medya, TBMM gündemine taşındı. MHP, “İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi” hakkında hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, teklifin içeriğine değinerek şunları söyledi:

Türkiye'den günlük erişimi 500 binden fazla olan, yurt içi veya yurt dışı merkezli sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma ve temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi, sunmuş oldukları hizmetten yararlanmak isteyenlerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilerek Türkiye'de sahte hesap açılmasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Diğer taraftan kimlik numaralarının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında korunması öngörülürken, yaptırımlara uymayan sosyal ağ sağlayıcılarına ağır idari para cezaları uygulanması da teklifimizde yer almaktadır.

Özellikle sosyal medya platformlarında dolaşan yalan haberler ve sahte hesaplar yüzünden birçok internet kullanıcısının mağduriyet yaşadığını belirten Öztürk, “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz şu dönemde dahi durum değişmemiş, sahte hesaplar üzerinden yapılan algı yaratmaya yönelik korku salıcı haberler yüzünden zaman zaman toplumda endişeler yükselmiştir” dedi.

"Türkiye sahte haberlere en çok maruz kalan ülke"

Tüm sosyal medya mecraları için 2018’de yapılan bir araştırmanın sonucunu da hatırlatan Öztürk, söz konusu araştırmaya göre Türkiye’nin “sahte haberlere en çok maruz kalan ülkeler” listesinde yüzde 49 ile ilk sırada yer aldığına değindi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11555 kez okundu.
185 kişi, toplam 224 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tbmm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim