Anlık Bildirim

TRT dijital platformları için çalışmalara başladı

Yurt içi ve yurt dışı için iki farklı dijital platform hazırlayan TRT grubu içerikler için de çalışmalara başladı. Önemli isimler ile görüşmeler devam ediyor.

TRT dijital platformları için çalışmalara başladı Tam Boyutta Gör

Özellikle pandemi sürecinde insanların eve kapanması dijital platformlara ilgiyi adeta patlattı. Netflix beklemediği rakamlara ulaşırken Disney+ da 4 yılda toplayabileceği abone sayısını sadece 18 ayda toplamayı başardı. Ülkemizde de yavaş yavaş yerli içerik platformları artmaya başladı.

TRT sağlam geliyor

Netflix’in ülkemize girişi ile birlikte dijital platformlar öne çıkmaya başlamıştı. Pandemi ile birlikte de adeta patlama yaşandı. Hali hazırda uydu odaklı çalışan BeinConnect ve Dsmart gibi platformlar içeriğe ağırlık vermeye başlarken BluTV ve PuhuTV gibi platformlar da orijinal içerik sayısını arttırdı.

Bu dönemde GAIN ve Exxen gibi yeni yatırımlara şahit olduk. Yavaş yavaş televizyon dünyasının ağır topları da trende katılmaya başladı. TRT iki iddialı dijital platform ile Netflix gibi rakiplerine göz dağı vermeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz ay ilk işaretleri verilen dijital platformlardan TRT0 yurt içine yönelik içerikler hazırlamak için kolları sıvadı. Tutunamayanlar dizisinden tanıdıımız yönetmen Osman Nail Doğan; Dünya Hali adlı bir dizi için çalışmalara başladı. Yine farklı içerikler için görüşmeler sürüyor.

Bunun yanında Asya, Endonezya, Malezya, Hindistan, Avrupa ve Uygurca konuşulan bölgelere hitap edecek bir dijital platform daha olacak. İçeriklerin ise daha geniş kapsamlı hazırlanacağı ifade ediliyor.

Henüz TRT dijital platformları için abonelik ücreti olacak mı belli değil. TRT yanında Dsmart platformunun da yeni bir içerik platformu için hazırlık aşamasında olduğu sosyal medyada konuşuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21584 kez okundu.
35 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trt, netflix ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim