Anlık Bildirim

Türk kripto para borsaları Thodex ve Vebitcoin hakkındaki son gelişmeler

Thodex ve Vebitcoin borsaları hakkındaki son gelişmeleri bu haberde derledik. Henüz olumlu bir gelişme olmadı.

Türk kripto para borsaları Thodex ve Vebitcoin hakkındaki son gelişmeler Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Thodex kripto para borsasının işlemlerini durdurması ve CEO’su Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçması haberleri üzerine kripto para topluluğunu derin bir endişe sardı. Medyaya “2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı” olarak yansıyan bu gelişmelerden sonra, Faruk Fatih Özer adına kırmızı bülten çıkarıldı ve Arnavutluk’tan iadesi istendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Thodex’in CEO’sunun banka hesaplarında bulunan 31 milyon liraya el konulduğunu açıkladı.

Türk kripto para borsaları Thodex ve Vebitcoin hakkındaki son gelişmeler

Bu gelişmeler üzerine gözler kripto para borsalarına dikilmişken diğer bir haber de Vebitcoin’den geldi. Borsa hakkında şikayetlerin artmasıyla birlikte Vebitcoin de faaliyetlerini durduğunu açıklayan bir bildiri yayınladı. Ardından MASAK tarafından firmanın banka hesaplarına el koyuldu ve şirket hakkında inceleme başlatıldı. Bu sabah saatlerinde Vebitcoin CEO’su İlker Baş’ın da gözaltına alındığı duyuruldu.

Bu gelişmeler ile birlikte kripto para borsalarında bir panik hakim. Kullanıcılar büyük çoğunlukla kripto para borsalarına güvenlerini kaybetmiş durumda. Bu durumla birlikte diğer yerli kripto para borsalarından da açıklama geldi. BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, olayların ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Borsamızın kullanıcıları hem TL hem de Bitcoin bakiyelerinin tamamını çekmek isterlerse hepsini bir dakika içinde verebiliriz”

Yaşanan bu olayların kripto para yatırımcılarını ve borsaların geleceğini nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Fakat büyük bir çoğunluğun kripto para borsalarına güven kaybettiği kesin. Bu güvenin kolay kolay geri geleceğini söylemek ise çok zor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10977 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yatırım, dolandırıcılık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim