Anlık Bildirim

Türk Telekom'dan gezegenler arası ping süresi hesaplama yöntemi için patent başvurusu

Türk Telekom, başka bir gezegendeki veri merkezinden dünyaya veri iletimi esnasındaki ping ve latency verilerini hesaplamak için yeni bir buluş gerçekleştirdi. Patent başvurusu yapıldı.
Türk Telekom, gezegenler arası ping süresini hesaplıyor Tam Boyutta Gör
Türk Telekom, ping ölçümü konusunda yeni bir keşif gerçekleştirdi. Gezegenler arası internet (Interplanetary Internet) hizmeti için ping ve veri paketi iletim süresini hesaplama yöntemi keşfedildi. Bu buluş için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapıldı.

Ping ve latency hesaplanarak web serviste tutuluyor

Dünya dışı bir gezegene konumlandırılan bir veri merkezi ile dünya arasındaki gecikme (latency) ve veri paketi iletim süresi (ping) değerlerini hesaplama yöntemi olarak bu yeni yöntem kullanılacak. 

Belirlenen iki gezegenin konumları alınarak aradaki mesafenin ışık hızına bölünmesi, hesaplama sonucu ortaya çıkan sinyal iletim süresinin hesaplama yapılan tarihi içerecek şekilde web serviste tutulması, web servisin tarih bazlı iletim süresini kullanarak veri paketi iletim süresini hesaplaması işlem adımlarını içermektedir.

Dünya ile Mars arasındaki mesafe, ileriye dönük olarak hesaplanabilmektedir. İki gezegen arasındaki mesafenin ışık hızına bölünmesiyle çıkan süre de tahmini sinyal iletim süresini vermektedir. Buluş ile bu veriler kullanılarak ping süreleri hesaplanıp uygulama programlama arayüzü (api), internet siteleri, tarayıcılar ya da mobil uygulamalar üzerinden gösterimi sağlanmaktadır.

Örneğin Dünya ile Mars arasında ping süresini hesaplarken ışık hızı (c) sabit olarak saatte 1.080.000.000 km olarak alınıyor. Dünya ve Mars arasındaki mesafenin hangi gün ne kadar olduğu biliniyor. Dünya ve Mars arasındaki mesafenin 200 milyon km olduğu bir tarihte ping süresi (veri paketinin ilgili sunucuya iletilmesi sırasında geçen süre) 200milyon/1milyar= 0,2 saat = 12 dakikadır.

Kaynakça https://portal.turkpatent.gov.tr/anonim/arastirma/patent/sonuc/dosya?patentAppNo=2023/010778&documentsTpye=all https://btdunyasi.net/fiberlesmede-avrupayi-fethettik-gozumuzu-uzaya-diktik/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4320 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türk telekom, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim