Anlık Bildirim

Türkiye'nin ikinci uzay görevi için uçuş tarihi açıklandı: Virgin Galactic ile uçulacak

Alper Gezeravcı ile ilk insanlı uzay görevini gerçekleştiren Türkiye şimdi de yörünge altında uzay deneyleri yapacak. Türkiye'nin yörünge altı araştırma uçuşu için tarih duyuruldu.
Türkiye'nin ikinci uzay görevi için uçuş tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak-9 Şubat 2024 tarihlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na giderek uzayda çeşitli deneyler yapmıştı. Türkiye şimdi de yörünge altında uzay araştırmaları yürütecek. Uçuş 8 Haziran 2024'te yapılacak.

Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) Milli Uzay Programı kapsamında Yörünge Altı Araştırma Uçuşu’nu Türk astronot Tuva Cihangir Atasever gerçekleştirecek. Tuva Cihangir Atasever, Türkiye’nin ilk uzay görevi için Alper Gezeravcı ile birlikte NASA’dan eğitim alan ikinci astronot adayı olarak belirlenmişti.

Türkiye'nin ikinci uzay görevi için uçuş tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör
Tuva Cihangir Atasever, Türkiye’nin yörünge altı uçuş görevi için ABD’li uzay turizmi şirketi Virgin Galactic’in uçuşuna katılacak. Uçuş 8 Haziran 2024 tarihinde Virgin Galactic’in ABD'deki Spaceport tesislerinden yapılacak.

Türkiye'nin ikinci uzay görevi için uçuş tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör

7 farklı deney yapılacak

Yaklaşık 1,5 saat sürmesi planlanan bu uçuşta Türk astronot Atasever’i VSS Unity yörünge altı uzay aracı taşıyacak. Araç yaklaşık 45 bin fit yüksekliğe erişecek, ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaşacak. Yaklaşık 3 dakikalık serbest düşme fazı gerçekleşecek. Bu aşamada mikro yerçekimi ortamında, biyolojik moleküllerden gen analizlerine, metabolizma değişimlerinden baskılayıcı hücrelere, insülin kaleminden radyasyon analizine kadar 7 deney yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2462 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
virgin galactic, türkiye uzay ajansı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim