Anlık Bildirim

NASA astronotu uzaya çöp bırakırken görüntülendi

NASA astronotu Drew Morgan'ın uzaya çöp bırakma görüntüleri enteresan bir manzara sunuyor.

NASA astronotu uzaya çöp bırakırken görüntülendi Tam Boyutta Gör

Sosyal medya hesaplarını oldukça aktif bir şekilde kullanan NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) yayınlanan muhteşem videolar ve fotoğraflarla bizleri etkilemeye devam ediyor. Uzay ajansının paylaştığı yeni görüntülerde astronot Drew Morgan'ın uzay boşluğuna çöp bırakma görüntülerini izliyoruz.

Yukarıdaki görüntüler bir uzay yürüyüşü sırasında çekildi. NASA'lı astronot Drew Morgan, İtalyalı meslektaşı Luca Parmitano ile birlikte bir süredir AMS isimli bir kozmik ışın dedektörünün tamirini yapıyor. NASA, daha önce yapılan açıklamalarda AMS'nin tamirinin yaklaşık bir ay süreceğini ve bu süreçte Morgan-Parmitano ikilisinin dört farklı uzay yürüyüşüne çıkması gerektiğini belirtmişti. Yukarıdaki görüntüler ilk uzay yürüyüşüne ait. Her bir uzay yürüyüşü yaklaşık yedi saat sürüyor.

NASA paylaştığı videonun altında,"Bazen işinize yaramayan şeyleri bırakmanız gerekir." ifadelerini kullanmış. Drew Morgan'ın uzay boşluğuna bıraktığı parça, AMS'nin (Alfa Manyetik Spektrometresi) koruyucu kalkanlarından birisiydi. Kalkanın kaldırılmasıyla Morgan-Parmitano ikilisi cihazın iç kısmına erişim sağladı.

Antimadde ve karanlık madde arıyor


Uluslararası Uzay İstasyonu'na monte edilmiş bir parçaçık fiziği deney modülü olan Alfa Manyetik Spektrometresi, 500'den fazla bilim insanı ve 16 farklı ülkenin katkısıyla geliştirilmiş ve 2011 yılında uzaya fırlatılmıştı. Tam 2 milyar dolarlık bütçeyle hazırlanan müthiş bir bilim projesi olan AMS, kozmik ışınları analiz ederek antimadde ve karanlık maddeye dair deliller tespit etmeye çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7000 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uluslararası uzay istasyonu, uzay araştırmaları ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim