Anlık Bildirim

Oreo olası bir asteroidin çarpmasına karşı bisküvilerini korumak için sığınak inşa etti

Oreo hem bisküvilerini korumak için hem de bisküvilerinin gizli tarifini korumak için Norveç'te kıyametten koruyan bir sığınak inşa etti ve sığınağın bir videosu paylaştı.

Oreo olası bir asteroidin çarpmasına karşı bisküvilerini korumak için sığınak inşa etti Tam Boyutta Gör

Küresel ısınma, virüsler, savaşlar ve olası göktaşı yağmurları sebebiyle kıyamet denilen güne her geçen gün olması gerekenden çok daha fazla yaklaşıyoruz. Hatta bu olası kıyametin çok yakın bir zamanda geleceğini düşünen bazı insanlar da çoktan kendilerine sığınak hazırlamaya ve yiyecek depolamaya başladı. Bu grurubun arasına da geçtiğimiz günlerde popüler bisküvi markası Oreo da katıldı.

1912'de kurulan bisküvi markası Oreo'nun 100'den fazla ülkede her yıl ortalama 34 milyar bisküvi sattığı düşünülüyor. Oreo da bu bisküvilerini olası bir kıyamette saklayabilmek için bir sığınak inşa etti. 3 Kasım 2018'de keşfedilen 2018 VP1 isimli asteroidin keşfedilmesi ile birlikte hazırlıklara başlayan Oreo, geçtiğimiz günlerde sığınağın inşasını bitirdi. İçerisine de bisküvinin gizli tarifi ve neredeyse her koşula dayanıklı olan ve yıllar boyunca taze tutabilecek mylar isimli polyester bir naylon ile kaplanan bisküvileri koyulmuş.

Betondan yapılan sığınak Norveç'e bağlı olan Svalbard isimli bir takımadada bulunuyor. Aşağıdaki videoyu izleyerek sığınağın tüm hikayesini öğrenebilirsiniz. Ayrıca Dünya'yı etkileme ihtimali olan 2018 VP1 isimli asteroidin etkileme şansı 2 Kasım'da yapılan gözleme göre % 0,41. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6233 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oreo, asteroit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim