Anlık Bildirim

Perseverance'ın Mars'a inişinden 4K video geldi: İşte inanılmaz anlar

NASA, Perseverance'ın Mars'a iniş anlarından 4K kalitede müthiş bir video yayınladı. Videoda dört farklı açıdan görüntüler görüyoruz.

Perseverance'ın Mars'a inişinden 4K video geldi: İşte inanılmaz anlar Tam Boyutta Gör

NASA'nın tarihi Perseverance görevinden bugün çok önemli bir video yayınlandı. Görevle ilgili küçük bir basın toplantısı düzenleyen NASA, Perseverance'ın Mars'a iniş anlarını gösteren 4K bir video paylaştı. Bu müthiş anları aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yukarıdaki videonun tarihi bir önemi var, zira bugüne kadar hiçbir Mars görevinde iniş anları için yüksek kaliteli bir video çekilememişti. Perseverance görevi bu anlamda uzay araştırmaları tarihinde bir ilk oldu. Kızıl Gezegen'e iniş sürecini ilk kez bu kadar detaylı bir şekilde görme fırsatı yakaladık.

NASA'lı araştırmacılar, Perseverance'ın inişinden tam 30gb boyutunda veri ve 23 bin görsel aldıklarını söyledi.

Perseverance Mars'ın atmosferine bir koruyucu kaplama ve iniş aracıyla giriş yapmıştı. 'Skycrane' ismi verilen iniş aracının görevi, üzerindeki roket iticileri kullanarak Perseverance yüzeye yaklaştığında iniş hızını azaltmaktı. Videonun sonlarında Skycrane aracını da görebiliyoruz.

NASA, Perseverance'ın inişini kaydetmek için dört farklı kamera kullanmış: Bir tane Skycrane iniş aracına, bir tane koruyucu kaplamada geriye dönük olarak ve son olarak iki tane de gezginin iki tarafına yerleştirilmiş. NASA'nın paylaştığı yukarıdaki videoda tüm bu açılardan görüntüler görüyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19116 kez okundu.
57 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
perseverance, perseverance video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim