Anlık Bildirim

Perseverance'ın Mars'ta iniş yaptığı bölgeyi 4K ve 360 derece keşfedin

Perseverance'ın Mars'ta iniş yaptığı bölgeyi aşağıdaki 360 derecelik YouTube videosu üzerinden interaktif olarak keşfedebilirsiniz.

Perseverance'ın Mars'ta iniş yaptığı bölgeyi 4K ve 360 derece keşfedin Tam Boyutta Gör

NASA'nın Perseverance görevinden yeni fotoğraflara gelmeye devam ediyor. Uzay ajansı şimdi de Mars'ın yüzeyinden 4K kalitede 360 derecelik interaktif bir görüntü yayınladı. Aşağıdaki YouTube videosu üzerinden Perseverance'ın iniş yaptığı bölgeyi keşfedebilirsiiz.

Videoyla ilgili bazı açıklamalar yapan NASA,"Perseverance'ın iniş yaptığı bölgeyi gösteren 360 derecelik görüntü, gezginin üzerindeki renki Navigasyon Kameralarıyla (Navcams) çekildi. Navcam'ler gezginin uzaktan algılama direğinde (gezginin başı) yer alıyor. Perseverance üzerindeki 19 kamerayla, bugüne kadar Mars'a gönderilen gezginler arasında en çok kameraya sahip gözlem aracı rekorunu elinde bulunduruyor." ifadelerini kullandı.

Perseverance'ın Mars'ta iniş yaptığı bölgeyi 4K ve 360 derece keşfedin Tam Boyutta Gör

Perseverance'ın çektiği fotoğraflar Mars'ın yörüngesinde yer alan sondalar üzerinden Dünya'ya iletiliyor. Perseverance'ın yörüngedeki uydulara iletim hızı yaklaşık 2mbit/saniye seviyesinde. Veriler daha sonra buradan Yeryüzü'nde farklı konumlarda bulunan devasa derin uzay antenlerine iletiliyor. Türkiye'nin de şu anda İstanbul'da bir derin uzay anteni inşaa etme planı var.

NASA, Perseverance'ın çektiği 4.796 işlenmemiş fotoğrafı şu anda resmi internet sitesinde erişime açmış durumda. Buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim