Anlık Bildirim

Volkswagen Golf'ün multimedya sistemine kapsamlı güncelleme

Volkswagen Golf (Mk8) kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan biri olan multimedya sistemi, 2022 Volkswagen Golf'lerde yeni bir yazılım ve daha güçlü donanımla gelecek. İşte detaylar:

Volkswagen Golf'ün multimedya sistemine kapsamlı güncelleme Tam Boyutta Gör

2019'da tanıtılan Volkswagen Golf 8, teslimatların yazılım sorunları yüzünden ertelenmesiyle gündeme gelmişti. Hatta bununla da kalmamış, onbinlerce araç geri çağrılmıştı.

2022 Volkswagen Golf de hangi yenilikler olacak?

Forumlara baktığımızda kullanıcıların en çok Volkswagen Golf'ün multimedya sistemindeki sorunlardan yakındığını görüyoruz. Bu kapsamda harekete geçen Alman marka, yeni modellerde (2022 Volkswagen Golf) hem yazılım hem de donanım olarak kapsamlı bir güncelleme getiriyor.

Daha iyi optimize edilmiş yazılımla birlikte Volkswagen Golf'teki sesli kontrol özelliğinin artık sesleri daha hızlı algılayacağı ve daha net yanıtlar vereceği belirtiliyor. Ayrıca sistem genel ifadeleri daha iyi anlayabilecek. Sürücü ve yolcunun sesini ayırt edip ona göre ayarlama yapabilecek. Bunlara ek olarak soru da sorabilecek.

Volkswagen Golf'teki güncelleme bununla sınırlı değil. Alman markanın sözünü ettiği değişiklikler arasında yeni bir çip üzerinde sistem ya da kısa adıyla SOC da var. Bunun eski sisteme göre işlem gücü tarafında yüzde 25, grafik tarafında ise üç kat daha fazla performans sergilediği belirtiliyor. Bu sayede örneğin, navigasyon sistemine bir lokasyon girildiğinde sonuçların listelenmesi 5 saniyeden kısa sürecek. 

Volkswagen Golf'ün multimedya sistemine kapsamlı güncelleme Tam Boyutta Gör

Yapılan bir ayarlama da dokunmatik ekran ile ilgili. Kullanıcının eli dokunmatik ekrana yaklaştığında, dörtlü ikaz ışığı düğmesinin etrafındaki düğmelerin otomatik olarak iptal edilmesi sağlanmış. Kullanıcının parmağı ekranla birleştiğinde ise ses ve sıcaklık ayarlarının da bu kapsama alınması sağlanmış. Böylece istenmeyen ayarlamaların yapılması önlenmeye çalışılmış. Ekranın kontrol mekanizması değiştirilmemiş. İstenen fonksiyonu aktif etmek için hafif bir dokunuş yeterli.

Son olarak, sisteme fazladan bir yakınlık sensörü dahil edilmiş. Bu sayede harekete duyarlı kontrol özelliğinin (Gesture Control) eskisine göre daha iyi çalışması sağlanmış.

Güncellenen multimedya sistemi ilk etapta sadece yeni Volkswagen Golf modellerinde bulunacak. Ancak şirket, daha iyi optimize edilmiş yazılımı daha önce teslim edilen araçlara da gönderecek. Kullanıcılar bunun için önümüzdeki aylarda bilgilendirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim