Anlık Bildirim

Wikipedia yasağı hakkında Anayasa Mahkemesi kararı belli oldu

Wikipedia yasağı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Anayasa Mahkemesi, erişim yasağının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. Peki bu karar ne anlama geliyor? Wikipedia açılacak mı?

Wikipedia yasağı hakkında Anayasa Mahkemesi kararı belli oldu Tam Boyutta Gör

Türkiye’de 2017 yılından beri yasaklı durumdaki Wikipedia hakkında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararı belli oldu. AYM, erişim engelin kararının “ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine” karar verdi.

Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu, başvuru genel kurula sevk edildi. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nda alınan karar sonucunda Wikipedia’nın tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi.

Wikipedia yasağı kalkacak mı?

Anayasa Mahkemesi kararının ne anlama geldiğini anlayabilmek için hukukçulara danıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı, Wikipedia yasağının kaldırılması için yeterli değil. Siteye erişim yasağının kalkması için erişim yasağı kararı veren sulh ceza mahkemesinin Anayasa Mahkemesi’nin kararını incelemesi ve eylemde bulunması gerekiyor. Sulh ceza mahkemesi yeni bir karar almadığı sürece Wikipedia'ya erişim yasağı uygulamaya devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8518 kez okundu.
30 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Wikipedia, erişim yasağı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim