Anlık Bildirim

WhatsApp, masaüstünde oturum açmak için biyometrik kimlik doğrulama isteyecek

Tarayıcıda veya masaüstü uygulamasında oturum açmak isteyen kullanıcılar için WhatsApp, QR kodunu tanımlamadan önce yüz veya parmak izi doğrulamayı getiriyor.

WhatsApp, masaüstünde oturum açmak için biyometrik kimlik doğrulama isteyecek

WhatsApp yaptığı açıklamada, WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine 'daha fazla güvenlik' getirdiğini ve WhatsApp hesaplarını bilgisayarlara bağlayan kullanıcılar için ek bir koruma katmanı eklediğini söyledi. Şirket, WhatsApp hesabını web veya masaüstü uygulamasında açmak isteyen kullanıcıların öncelikle parmak izi veya yüz doğrulamayı yapmaları gerekeceğini belirtti.

Daha güvenilir WhatsApp erişimi

WhatsApp, telefonunuzdan cihazınıza bağlanmak için bir QR kodu taramasından önce biyometrik doğrulamanın getirilmesiyle beraber kullanıcıların izni olmadan bir ev veya ofis arkadaşının WhatsApp hesabına bağlama şansını sınırlayacağını söyledi.  

WhatsApp'tan yapılan açıklamada: "Bunu yapmak için, cep telefonu işletim sisteminde bulunan yüz veya parmak iziyle kilit açma özelliğinden yararlanıyoruz. WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasını WhatsApp hesabınıza bağlamak için şimdi yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek." ifadelerine yer verildi.

WhatsApp, değişikliğin web ve masaüstü sürümlerini mobil uygulamalar kadar güvenli hale getirmeyi amaçladığını söyledi. Şirket, yeni güncellemenin önümüzdeki haftalarda uyumlu cihazlar için kullanıma sunulacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11144 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, whatsapp web ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim