Anlık Bildirim

Windows 10'un son güncellemesi ses sorunlarına neden oluyor

Yazılım devi Microsoft'un 9 Ağustos'ta piyasaya sürdüğü KB5016616 güncellemesi, ses problemleri yaşanmasına neden oldu. Şirket sorunu kabul ederken, düzeltmek için de çalışmalara başladı.

Windows 10'un son güncellemesi ses sorunlarına neden oluyor Tam Boyutta Gör

Windows 10 işletim sistemi, Windows 11'e göre daha az sıklıkta güncelleme alıyor, ancak yazılım platformunun bu sürümünü kullananlar, yamaları yükledikten sonra her türlü sorunla karşılaşmaya devam ediyorlar. Bu ayın başlarında Salı Yaması'nın bir parçası olarak yayınlanan KB5016616 güncellemesinin ses sorunlarına neden olduğu ortaya çıktı.

Microsoft söz konusu güncelleme paketini 9 Ağustos'ta dağıtmaya başladı ve hemen ardından da çeşitli sorunları bildiren kullanıcı şikayetleri geldi. Bazı Windows 10 kullanıcıları KB5016616'nın yükleme işlemi sırasında çöktüğünü fark ettiklerini söylediler. Daha sonra yamanın yüklenmesinin bazı durumlarda Windows 10 ses sistemini bozduğu ve bunun da ses çalarken sesin takılması gibi çeşitli sorunlara neden olabileceği ortaya çıktı.

Microsoft'un sorunu düzeltmesi bekleniyor

Sorunun yalnızca Windows 10'un en güncel sürümünü değil, aynı zamanda Windows 10 20H2 ve Windows 10 (2004) dahil olmak üzere daha eski yapıları da etkileyebileceğini belirtiyor. Microsoft sorunu kabul etti ve KB5015878 (Temmuz ayında yayınlandı) ve KB5016616 sürümlerinin yüklenmesinin ses sürücülerini bozabileceğini açıkladı.

Windows 10'un son güncellemesi ses sorunlarına neden oluyor Tam Boyutta Gör

Kullanıcıların söz konusu güncellemeyi yüklemeden önce ses sürücülerini güncellemeleri tavsiye ediliyor. Ancak yama zaten yüklüyse, Windows'un yerleşik sorun gidericisini kullanmayı veya ses sürücülerini yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Microsoft'un kısa süre içinde ses sorunlarını gidermek için toplu bir güncelleme yayınlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4456 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim