Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 11'de Android uygulama desteğini kesiyor

Microsoft, sürpriz bir şekilde Windows 11 kullanıcılarının Android uygulamaları bilgisayarda çalıştırmasına olanak tanıyan özelliğin kullanımdan kaldırıldığını duyurdu.
windows 11 android uygulama yüklenemeyecek Tam Boyutta Gör
Android için Windows Alt Sistemi (WSA) özeliği sayesinde Windows 11’de Amazon Appstore üzerinden neredeyse tüm Android uygulamaları yüklenip çalıştırılabiliyor. Microsoft, 2021’den beri kullanımda olan bu özelliğe desteği kestiğini açıkladı.

Son tarih 5 Mart 2025

Microsoft’un açıklamasına göre, Windows’taki Amazon Uygulama Mağazası ve Windows Alt Sistemi’ne bağlı tüm uygulamalar ve oyunlar 5 Mart 2025’ten itibaren artık desteklenmeyecek. Amazon Appstore veya Android uygulamalarını yüklemiş olan Windows 11 kullanıcıları, bu tarihe kadar uygulamalara erişmeye devam edecek ancak sonrasında kullanamayacak. Amazon da yarından itibaren yeni kullanıcıların Microsoft Store’dan Amazon Appstore’u indirmesini engellemeyi planlıyor.

Microsoft’un WSA desteğini sonlandırması, Android uygulamalarını Windows'ta çalıştırmanın imkansız olacağı anlamına gelmiyor; BlueStacks gibi birçok Android emülatör mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5494 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim