Anlık Bildirim

Withings'in yeni akıllı tartısı EKG ölçümü yapabiliyor

Withings, tanıttığı yeni akıllı tartısıyla kullanıcılarının birçok sağlık ölçümlerini yapabilmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Withings Body Scan, EKG kaydı da yapabiliyor.

Withings, EKG ölçümü yapabilen tartısı Body Scan'i tanıttı

Withings, sağlıkla ilgili birçok ölçümü yapabilmesi için tasarladığı yeni bir akıllı tartısını tanıttı. CES 2022'de sergilenecek olan Withings Body Scan, kilo ölçümü yapabilmesinin haricinde kullanıcının sinir aktivitesini analiz edebiliyor, EKG kaydedebiliyor ve hatta vücut kompozisyonunu tahmin edebiliyor.

Withings Body Scan neler sunuyor?

Withings Body Scan, farklı sağlık ölçümlerinin yapılabilmesi adına dört ağırlık sensörü, tartının içinde 14 ITO (İndiyum kalay oksit) elektrotu ve paslanmaz çelik yeni tutamak üzerinde dört elektrotuyla geliyor. Temperli cam panelle kaplı olan tartı, 3.2 inç büyüklüğünde LCD renkli ekrana sahip. Pil ömrüne bakıldığında şirket tartının, tek şarjla 1 yıl boyunca kullanılabileceğini söylüyor.

Withings, EKG ölçümü yapabilen tartısı Body Scan'i tanıttı Tam Boyutta Gör

Body Scan, vücuda düşük elektrik akımları göndererek dokulardan geçerken karşılaştığı dirençler üzerinden dokular hakkında bilgi sahibi olunmasının amaçlandığı biyoelektrik empedans analizi(BIA) ile bölümlenmiş vücut kompozisyonu ölçümü yapabiliyor. Tartının içindeki ve tutamaktaki elektrotlar bu ölçümün yapılabilmesini sağlıyor. BIA, tüm vücut yağ ve su yüzdesini, iç organlardaki yağı, kas ve kemik kütlesini ve hücre dışı ve hücre içi suyu ölçmek için de kullanılıyor.

Withings'in akıllı tartısı, ayaklardaki ter bezi aktivitesini izleyerek bozulmuş işlevi ve düzenli aktivite ve sağlıklı bir diyetle düzeltilebilecek küçük sinir liflerinin dejenerasyonunun belirtilerini algılayabiliyor. Tabanda ve tutamakta yer alan bu elektrotlar, EKG kaydının yapılabilmesini de sağlıyor. Tartı, kilo ölçümlerinde 50 grama kadar hassasiyet sunuyor.

Withings, EKG ölçümü yapabilen tartısı Body Scan'i tanıttı Tam Boyutta Gör

Yapılan ölçümlerin tamamı şirketin Health Mate uygulamasında görüntülenebilecek. Withings, ayrıca bir abonelik hizmeti de başlatmayı planlıyor. Şirket, abonelik hizmetinin akıllı tartıyla yapılan ölçümlere dayanarak kullanıcılara özel sağlık ve zindelik programları düzenlenmesini içereceğini belirtiyor.

Withings, FDA onayını aldıktan sonra 2022'nin ikinci yarısında Body Scan'i 279 dolar fiyat etiketiyle satışa sunmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim