Anlık Bildirim

Yeni 3D baskı tekniğiyle nano ölçekli nesneler üretildi

Bilim insanları yeni bir 3D baskı tekniğiyle yalnızca 25 nanometre uzunluğunda bakır nesneler üretebildi. Yeni teknik, 3D baskıyı çok daha küçük boyutlara indirmeyi mümkün kılıyor.

Yeni 3D baskı tekniği 3D baskıyı nano boyutlara indiriyor

Yeni geliştirilen 3D baskı teknolojisi, nano ölçekte nesnelerin üretilmesini sağlıyor. Bir araştırma ekibi, geliştirdikleri teknikle bir metrenin sadece 25 milyarda biri kadar (25 nanometre) uzunluğa sahip bakır nesneler üretebildi.

3D baskı ile nano ölçekli nesneler üretiliyor

Oldenburg Üniversitesi, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü ve Nanyang Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları tarafından oluşan ekip, uzunluğu sadece 25 nanometre olan bakırdan nesneler yapmak için kullanılabilecek bir elektrokimyasal teknik geliştirdi.

Ekip, elektrokaplama ile benzer bir yöntemi benimseyerek saç telinden yaklaşık 3000 kat daha ince olan metalik nesneyi üretebildi. Bir pipete pozitif yüklü bakır iyonlarının bir çözeltisi koyuldu ve bu çözelti, 1.6 nanometre açıklığa sahip bir baskı nozülünden negatif yüklü alt tabakaya bırakıldı. Pozitif yüklü bakır çözeltisi, alt tabakadan elektron alarak nötr bakır atomlarının oluşmasını sağladı. Kademeli olarak biriktirilen atomlar bir katı metal tabakayı oluşturdu.

Elektrokimyasal 3D baskı teknikleri, nanometre çözünürlüğe sahip karmaşık iletken yapılar üretiyor ve pil teknolojisi, mikro elektronik ve sensör teknolojisinde potansiyel uygulamalara sahip olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim